Data actualizării:
Data publicării:

Dr. Berkovits, apropiat al premierului Netanyahu, dezvăluiri despre cum ajung în Gaza miile de rachete lansate împotriva Israelului

Autor: DCNews Team | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Dr. Herman Berkovits, medicul şi prietenul lui Benjamin Netanyahu, premier al Israelului, într-un interviu la DC News, a povestit despre modul în care rachetele lansate de grupările teroriste ajung în Fâșia Gaza.

Amintim că de-a lungul timpului gruparea teroristă Hamas, care controlează din 2006 Fâșia Gaza, a lansat mai multe valuri de rachete împotriva statului Israel.

Ieri însă, pe lângă incursiuni terestre fără precedent ale comandourilor teroriste, cât și incursiuni pe uscat, doar în câteva ore, au fost lansate mii de rachete. Hamas susține că au lasat 5.000 de rachete, în doar câteva ore, mult mai multe decât în ultimele războaie care s-au întins pe durata săptămânilor.

Se naște desigur întrebarea cum e posibil ca aceste rachete să ajungă în Fâșia Gaza? 

Dr. Herman Berkovits, medicul şi prietenul lui Benjamin Netanyahu, premier al Israelului, într-un interviu la DC News, explică faptul că multe din aceste rachete sunt rudimentare, teroriștii Hamas folosind tehnologie simplă, cu sprijinul Iranului. Sunt rachete rudimentare, ieftine, de câteva sute de euro, pentru care e nevoie de intercetoare de sute de mii de euro. Tot Iranul este țara care alimentează militar Hamas prin muniție și rachete.

„Suntem o țară atât de puternică, militar și tehnologic, că putem să-i radem de pe fața pământului. Dar nu vrem să facem acest lucru, nu vrem să omorâm, dorim pace. Încă de ieri dimineață s-au lansat mii de rachete. Aproape două treimi din Israel au fost sub focul rachetelor. Ele sunt aduse pe mare, trec prin deșertul Sinai, pe sub pământ, cei de la Hamas au și tehnologie pentru a dezvolta într-o formă primitivă astfel de rachete. Vă dați seama ce înseamnă pentru apărarea antiaeriană a unei țări să fie lansate peste 4-500 de rachete în doar câteva ore?”, a precizat Dr. Herman Berkovits.

„Noi niciodată nu am vrut să cucerim Gaza pentru că nu putem gestionăm o asemenea populație astfel că i-am lăsat să se conducă singuri. Acolo conduce Hamas nu Autoritatea Palestiniană, grupare teroristă sunnită. Să știți însă că există multe lupte inclusiv între grupări, între arabii suniți și cei șiiți. Azi generalii noștri vor trebui să găsească un răspuns despre cum vom lupta. Îmi e teamă că vom vedea lucruri foarte neplăcute în următoarele zile”, a conchis acesta.

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel