Dr Beatrice Dragomir Anghel: Brahiterapia, iradierea internă în cancer la Interviurile DC Medical
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Dana Lascu
WhatsApp
Dr Beatrice Dragomir Anghel, invitatul de astăzi de la Interviurile DC News și DC Medical. Foto: DC Medical
Dr Beatrice Dragomir Anghel, invitatul de astăzi de la Interviurile DC News și DC Medical. Foto: DC Medical
Dr Beatrice Dragomir Anghel, invitatul de astăzi al Interviurilor DC News și DC Medical, este medic specialist radioterapie la Centrul Oncologic Sanador. În emisiunea care va fi transmisă simultan, de la ora 11.00, pe paginile de Facebook și canalele de Youtube ale DC News și DC Medical, ea va explica ce înseamnă Brahiterapia, adică radioterapia internă în tratamentul cancerului, în ce patologii este indicată și care sunt avantajele ei pentru pacienți.

Dr. Beatrice Dragomir Anghel este medic specialist radioterapie la Centrul Oncologic Sanador. După rezidențiat, specialistul a lucrat în câteva rotații integrate de oncologie medicală și medicină de paliație în două orașe din Irlanda, pentru câteva luni, și apoi doar în Departamentul de Radioterapie (RT) Galway, Irlanda.

În timpul acesta, m-am ocupat de pacienții Departamentele de Radioterapie ambulatorii și internați, un departament cu cel puțin 1.500 de pacienți noi anual, unul din cele cinci orașe cu centre de RT. Galway este un centru universitar și are relații foarte bune cu câteva centre din UK și Australia, dar și din SUA", ne-a mărturisit medicul specialist.

De-a lungul carierei, Dr. Beatrice Dragomir Anghel a participat la comisii multidisciplinare, a îngrijit pacienți cu multiple cancere, concomitență de imunoterapie sau chimioterapie cu radioterapie, a participat la studii clinice în acest domeniu și a publicat mai multe lucrări în domeniu.

Tratament modern pentru cancer

Din 2017 am prezentat un interes aparte pentru Brahiterapie și, pe lângă numărul pacienților efectuați sub supraveghere, dar și independent, am fost încurajată să aplic pentru fellowship în Brahiterapie. Am mers la numeroase conferințe și workshopuri de Brahiterapie, dar cele mai reprezentative au fost cele din Amsterdam, Manchester și Houston MD Anderson. Momentan încă lucrez cu foștii colegi la o publicație care este acceptată la World Conference of Brachy din 2020, întâlnire care are loc la 4 ani", ne-a explicat medicul.

Invitată la Interviurile DC News și DC Medical, Dr Beatrice Dragomir Anghel va explica ce este Brahiterapia, acest modern tratament oncologic; cum se aplică acest tratament pacienților, în ce tipuri de cancer se pretează el și care sunt avantajele pentru pacienți. Nu în ultimul rând, invitata ne va vorbi despre programul de excelență în Brahiterapie pe care intenționează să-l dezvolte, alături de colegii săi, la Centrul Oncologic Sanador.

Ediția de astăzi, vineri, 21 iunie a Interviurilor DC News și DC Medical va fi transmisă simultan, de la ora 11.00, pe paginile de Facebook și canalele de Youtube ale DC News și DC Medical.


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel