Data publicării:

Dr. Amin Zahra: Nu sunt medic israelian. Reprezint palestinienii adevărați, oameni care își doresc pace și iubesc viața

Autor: Doinița Manic | Categorie: Stiri
WhatsApp
Dr. Amin Zahra: Nu sunt medic israelian. Reprezint palestinienii adevărați, oameni care își doresc pace și iubesc viața / Foto: Facebook Amin Zahra
Dr. Amin Zahra: Nu sunt medic israelian. Reprezint palestinienii adevărați, oameni care își doresc pace și iubesc viața / Foto: Facebook Amin Zahra

Dr. Amin Zahra a vorbit despre conflictul palestino-israelian.

Medicul Amin Zahra a precizat la Antena 3 CNN că el este cetățean român de origine palestiniană, după ce presa a scris că ar fi medic israelian. Totodată, acesta a vorbit și despre modul în care sunt văzuți palestinienii, afirmând că aceștia nu susțin, de fapt, Hamas, ci protestează acum în multe orașe ale lumii pentru civilii din Fâșia Gaza, blocați lângă teroriști.

"Am văzut că circulă în mediul online că sunt medic israelian. Eu sunt cetățean român de origine palestiniană. Nu sunt medic israelian. Familia mea este palestiniană, și mama, și tata. Nu am niciun părinte român sau un părinte israelian. Ceea ce reprezint și vreau să reprezint sunt palestinienii adevărați care în primul rând nu sunt reprezentați de ceea ce se întâmplă în ziua de azi.

Și protestele astea nu cred că susțin într-un fel sau altul atacurile care se întâmplă și în Palestina, și în Israel, nu cred că susține cineva vreun grup terorist, cred că tot sprijinul nostru se îndreaptă spre civilii care chiar suferă, ei sunt pe primul loc și chiar suferă din acest război", a spus Amin Zahra.

VEZI ȘI: Dr. Amin Zahra, medic palestinian din Brașov, scrisoare emoționantă pentru copilul său nenăscut. "Pruncule, mai zăbovește acolo unde ești, roagă-te pentru noi"

Amin Zahra: Nu cred că susține cineva gruparea Hamas

Întrebat dacă palestinienii au și varianta de a striga împotriva Hamas,  acesta a spus: "Da și vă dau un exemplu, familia mea locuiește undeva la 20 de kilometri de Ierusalim, undeva să zicem într-o zonă care nu aparține, într-un fel Cisiordania, în zona aia nu cred că susține cineva gruparea Hamas într-un fel sau altul ceea e se întâmplă.

Sunt oameni care își doresc liniște, pace și iubesc viața. Iar referitor la palestinienii din Europa, sunt oameni care trăiesc de zeci de ani aici. Au venit pentru facultate, au venit cu afaceri, își doresc exact același lucru: pace și liniște, își văd de viața lor, au construit familii aici și probabil tot ceea ce strigă și tot ceea ce își doresc este să nu mai vadă atâtea victime pentru că tot ceea ce vedem noi sunt din păcate mii de copii care au decedat, civilii care stau fără apă, fără curent, fără mâncare".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel