Data actualizării:
Data publicării:

Dr. Amin Zahra, medic palestinian din Brașov, scrisoare emoționantă pentru copilul său nenăscut. "Pruncule, mai zăbovește acolo unde ești, roagă-te pentru noi"

Autor: Doinița Manic | Categorie: Stiri
WhatsApp
Dr. Amin Zahra, medic israelian din Brașov, scrisoare emoționantă pentru copilul său nenăscut / Foto: Facebook Amin Zahra
Dr. Amin Zahra, medic israelian din Brașov, scrisoare emoționantă pentru copilul său nenăscut / Foto: Facebook Amin Zahra

Dr. Amin Zahra, medic palestinian din România, a scris o scrisoare emoționantă pentru copilul său nenăscut, în contextul războiului din Israel.

Medicul Amin Zahra a venit la studii în România acum 13 ani și a studiat Facultatea de Medicină a Universității de Medicină și Farmacie "Victor Babeş" din Timișoara. După finalizarea studiilor a decis să rămână la noi, iar în prezent este medic Specialist Anestezie si Terapie Intensivă a Spitalul Județean Brașov.

Deși se află în țara noastră, unde e pace, conflictul palestino-israelian inevitabil îl afectează. Medicul a scris o scrisoare emoționantă, plină de durere, pentru copilul său nenăscut.

"Dragul meu copil nenăscut, dacă mă auzi, ți-aș spune să mai stai acolo unde ești, să îți mai amâni puțin venirea pe această planetă. Pentru cât timp, nici eu, nici nimeni de aici nu știe. Aș vrea să îți pot spune că viața e frumoasă și că aici e iubire, pace și înțelegere. Aș vrea să te pot asigura că vei fi la adăpost și că nimeni nu-ți va face rău, că vei trai o viață de poveste și că vei crește neștiind suferința.

Amin Zahra: Aici încă nu e pace, nu e iubire, nu e liniște și nici dreptate

Aș vrea să îți pot arăta frumusețile acestei planete și tot ceea ce Dumnezeu a creat pentru oameni. Dar... oamenii nu mă lasă. Aceiași oameni care iau în râs viața, bunătatea, inocența. Sunt și oameni buni, copilul meu, așa cum aș vrea să fii și tu, doar că cei buni și blânzi și recunoscători sunt cei care pierd mereu jocul pe această planetă, sunt cei care cunosc durerea, de care eu aș vrea să te feresc.

Aici încă nu e pace, nu e iubire, nu e liniște și nici dreptate. Aici e încă haos și oamenii nu-și înțeleg încă menirea și sensul. Aici sunt lupte de putere și orgolii nemăsurate care dor și ucid. Asa că, pruncule, mai zăbovește acolo unde ești acum și roagă-te pentru noi, cei de-aici, căci noi până și asta am uitat", a scris medicul Amin Zahra pe pagina sa de Facebook.

 

Într-o altă postare din anul 2022, medicul Amin Zahra povestea că a crescut într-un sat în care nu exista spital.

"Am crescut într-un sat, unde ca să ajungi la cel mai apropiat spital era o distanță pe care trebuia s-o parcurgem cu mașina. Tatăl meu fiind mai tot timpul plecat cu munca, mi-am asumat responsabilitatea față de frații și mama mea. Teama mea cea mai mare era că, în caz de vreo boală sau accident, nu voi reuși să ajung la timp la spital și că astfel nu se va mai putea face nimic, pentru cei dragi mie. Țin minte că în fiecare seară mă asigurăm că este combustibil suficient în mașină cât să ajung la spital.

De ce vă spun acestea? În ultima perioadă, ajung tot mai mulți pacienți căzuți prin casă, care au fost găsiți de vecini. Sunt tot mai mulți bătrâni abandonați de copii și nepoți și stau și mă întreb… Încotro ne îndreptăm?! Karma există, iar așa cum îi tratezi pe ai tăi, vei fi tratat și tu! Și nu uita că “Raiul se află la picioarele mamei”, iar o societate sănătoasă este aceea care își apreciază vârstnicii!", scria medicul Amin Zahra într-o postare din martie 2022.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel