Dr. Adrian Marinescu, anunț despre SFÂRȘITUL pandemiei COVID-19: Ceea ce toţi aşteptăm!
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Dr. Adrian Marinescu, anunț despre SFÂRȘITUL pandemiei COVID-19: Ceea ce toţi aşteptăm! / Foto: Pixabay, de Gennaro Leonardi
Dr. Adrian Marinescu, anunț despre SFÂRȘITUL pandemiei COVID-19: Ceea ce toţi aşteptăm! / Foto: Pixabay, de Gennaro Leonardi
Medicul Adrian Marinescu a spus când se va încheia pandemia de COVID-19.

Dr. Adrian Marinescu, directorul medical al Institutului de Boli Infecţioase "Matei Balş", a spus la Antena 3, când se va încheia pandemia de COVID-19 în România. Potrivit acestuia, anul 2022 ar putea însemna sfârșitul pandemiei, iar situația epidemiologică va fi mai echilibrată începând cu luna martie. România deja a renunțat la mai multe restricții.

"Că discutăm de măsuri de relaxare este una, dar că închiderea pandemiei pleacă nu de la criterii epidemiologice, ci de la renunţarea la restricţii, cred că nu are nicio legătură cu realitatea, pentru că, dacă renunţi la restricţii, nu înseamnă că impactul pe care l-ar mai avea pandemia dispare.

Până la urmă sunt cu totul alte criterii. Sperăm, într-adevăr ca după jumătatea lui februarie şi de la începutul lui martie să se vadă în plan real, apropo de situaţia epidemiologică şi plecând de la acea situaţie, atunci măsurile de relaxare sunt logice.

Dr. Marinescu: Putem spune că acesta este anul în care se va încheia pandemia COVID

Foarte probabil din martie-aprilie, dar la noi a existat un decalaj, în momentul în care am început valul al cincilea. În momentul în care Europa erau multe cazuri, la noi încă era perioadă de linişte şi cumva, aceste lucruri ar trebuie să se vadă şi la ieşirea din situaţia complicată.

Cred că într-adevăr, din martie, lucrurile vor fi echilibrate şi mult mai important, e nu că renunţăm la restricţii în prima săptămână din martie, mult mai important este că, eu cred că această situaţie va rămâne echilibrată şi în continuare. Cred că e cel mai important lucru. Dacă nu vom mai avea probleme după primăvară, după vară, dacă nu vom mai vorbi de un alt val care să fie cu impact important, este cred că ceea ce toţi aşteptăm: ieşirea din pandemie în mod real. 

Putem spune că acesta este anul în care se va încheia pandemia COVID. Cel mai probabil, dar facem diferenţa între încheierea pandemiei şi faptul că vor mai fi nişte cazuri izolate de SARS-COv-2. E o diferenţă", a precizat medicul Adrian Marinescu la Antena 3.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel