Dovleac copt cu usturoi și busuioc. O rețetă excelentă și pentru cei care țin la siluetă
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Dovleac copt cu usturoi și busuioc. O rețetă excelentă și pentru cei care țin la siluetă. Sursa - pixabay.com
Dovleac copt cu usturoi și busuioc. O rețetă excelentă și pentru cei care țin la siluetă. Sursa - pixabay.com
Dovleacul copt cu usturoi și busuioc este senzațional de bun. Familiile voastre vor fi încântate de acest fel de mâncare.

Rețeta se prepară foarte simplu și rapid.

Veți avea nevoie de:


dovleac - 700 grame,
ulei de floarea soarelui - 30 ml.
usturoi - 4 căței, 
piper alb - după gust,
busuioc - 1 linguriță,
sare - 1/2 linguriță,
zahăr - 1/2 linguriță.

 


Rețeta pas cu pas

 

Curățați dovleacul de coajă și semințe. Tăiați-l în porții mici. Turnați 30 ml de ulei într-un bol. Dacă doriți puteți folosi ulei de măsline. Adăugați puțin piper alb sau negru, 1 linguriță de busuioc uscat și 4 căței de usturoi, presați în prealabil. Amestecați bine.

Dacă dovleacul nu este dulce, puteți adăuga puțin zahar în dressing. Bucățile de dovleac se pun într-un bol și se acoperă cu sosul. Amestecați bine. Așezați bucățile de dovleac pe o tavă de copt, unsă cu puțin ulei. Atenție: bucățile de dovleac nu trebuie să se suprapună.

Omletă delicioasă pe care orice gurmand ar trebui să o încerce. Secretul constă într-o lingură de bere
 

Tava dă în cuptorul încins. Dovleacul se coace la 200 de grade timp de 30 de minute. Poftă bună! 

 

Vă place dovleacul? Îl puteți congela și consuma iarna. Ce pași trebuie să urmați

 

Dovleacul este un o legumă plină de vitamine și minerale. În plus, este bogat în fibre și sărac în calorii, fiind bine absorbit de organism. 

Din acest motiv, gospodinele folosesc destul de des dovleacul pentru prepara diferite rețete delicioase: plăcinte, chec, supe și multe altele.

Cei care adoră această legumă se întreabă: oare este posibil să înghețe un dovleac pentru a-l consuma iarna? Desigur, se poate congela orice fel de dovleac. Important este ca acesta să fie copt.  

Mere coapte cu brânză de vaci și prune uscate: sunt incredibil de bune și gata în 7 minute

Dacă cumpărați un dovleac mare, oricât ați încerca, nu-l veți putea găti deodată. În frigider, un dovleac tăiat poate fi păstrat pentru un timp relativ scurt, cam 3-4 zile, iar apoi se strică.

Dar dacă înghețați restul dovleacului în porții, atunci oricând puteți găti mâncărurile preferate. Pentru a face acest lucru, scoateți pur și simplu o pungă de dovleac din frigider și treceți la treabă.

Dovleacul poate fi congelat atât crud, cât și fiert. Utilizați opțiunea care vi se potrivește cel mai bine. 

 

Cum poate fi congelat dovleacul

 

Aveți nevoie de un dovleac, un cuțit, o placă de tăiat, folie alimentară, recipiente de plastic pentru congelare.

Spălați dovleacul, îndepărtați coaja și semințele. Tăiați-l în cuburi mici. Acoperiți  o tavă cu folie alimentară și întindeți pe ea cuburile de dovleac într-un singur strat. Trimiteți tava cu dovleacul tăiat în congelator pentru aproximativ 1 oră.

O super cină, gata în 5 minute: aveți nevoie de ouă, roșii și brânză

Aranjați cuburile congelate de dovleac în recipiente de plastic, pe care le veți depozita în congelator. 

 

Pepene galben prăjit: o rețetă ciudată, dar extrem de delicioasă  

 

 

Toată lumea a cumpărat peste un pepene galben fad, care nu e dulce deloc. Este păcat să-l arunci, dar nu vrei nici să-l mănânci. 

Vă sugerăm să faceți un desert cu pepene galben, care este uimitor de bun. Nu durează mai mult de 15 minute. Pare tentant, nu-i așa?

Iată ingredientele de care ai nevoie:  

0,5 pepene galben,

1 lingură suc de lămâie,

2 lingurițe de scorţişoară,

2 lingurițe de miere,

30-40 grame de unt,

ciocolată rasă.

 

Rețeta pas cu pas  

 

Pepenele galben se spală, se curăță de semințe și coajă, apoi se taie cubulețe. Stropiți pepenele galben cu suc de lămâie și amestecați. Puneți-l la fiert pentru 5 minute.

Într-o tigaie încinsă, se pune unul și se prăjește pepenele galben până se rumenește. Nu uitați să amestecați din când în când.

Un ingredient secret face clătitele incredibil de delicioase și pufoase: iată ce folosesc bucătarii

Turnați pepenele galben într-o farfurie. Stropiți-l cu scorțișoară și  miere. Acoperiți desertul cu ciocolată rasă sau fulgi de cocos. Pepenele prăjit este gata. Bucură-te de masa ta!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel