DOVADA că Putin MINTE cu nerușinare. Noi imagini ȘOCANTE cu soldați ruși când EXECUTĂ civili în Bucea - VIDEO
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
DOVADA că Putin MINTE cu nerușinare. Noi imagini ȘOCANTE cu soldați ruși când EXECUTĂ civili în Bucea / Foto: Captură video New York Times
DOVADA că Putin MINTE cu nerușinare. Noi imagini ȘOCANTE cu soldați ruși când EXECUTĂ civili în Bucea / Foto: Captură video New York Times
În presă au apărut imagini șocante din Bucea.

Noi imagini video publicate de New York Times arată noi crime comise de soldații ruși într-o suburbie a Kievului. Înregistrările arată cum cel puțin patru bărbați civili au fost executați pe 4 martie în Bucea.

Este ultima dată când bărbații ar fi văzuți în viață. În două videoclipuri făcute publice de sursa citată se vede cum parașutiști ruși îi duc în marș pe ucraineni, sub amenințarea armei, de-a lungul unei străzi din Bucea, o suburbie a Kievului. Unii dintre bărbați stau cocoșați, ținând curele celor din fața lor. Alții au mâinile după cap. ”Mergeți la dreapta, nenorociților”, le ordonă unul dintre soldați.

Videoclipurile, filmate pe 4 martie de o cameră de securitate și de un martor într-o casă din apropiere și obținute de The New York Times, sunt cea mai clară dovadă de până acum că bărbații au fost în custodia trupelor ruse cu câteva minute înainte de a fi executați.

„Ostatici zac acolo, lângă gard”, spune persoana care filmează unul dintre videoclipuri. El numără: „Unul, doi, trei, cu siguranță, patru, cinci, șase...” În total, nouă persoane sunt reținute.

Bărbații sunt puși la pământ, inclusiv unul care poartă un hanorac cu glugă albastru strălucitor. Videoclipul se termină.

Ce s-a întâmplat în continuare

Dar opt martori au povestit pentru The Times ce s-a întâmplat în continuare. Soldații i-au luat pe oamenii din spatele unei clădiri de birouri din apropiere pe care rușii au ocupat-o și au transformat-o într-o bază improvizată. Au fost împușcături. Captivii nu s-au întors.

Un videoclip cu dronă filmat o zi mai târziu, pe 5 martie, obținut tot de The Times, este prima dovadă vizuală care confirmă relatările martorilor oculari. A arătat cadavrele care zăceau pe pământ lângă clădirea de birouri de pe strada Yablunska 144, în timp ce doi soldați ruși stăteau de pază lângă ei. Printre cadavre, era vizibilă culoarea albastru strălucitor - ucraineanul îmbrăcat în hanoracul albastru.

O fotografie cu cadavrele bărbaților executați zăcând într-o curte, unii cu mâinile legate, s-a numărat printre o serie de imagini care au primit atenție mondială la începutul lunii aprilie, după ce forțele ruse s-au retras din Bucea. Liderii ruși de la cele mai înalte niveluri au negat în mod repetat atrocitățile din Bucea și au descris imaginile drept „provocare și fals”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel