Data actualizării:
Data publicării:

Două trucuri pentru un orez pufos, fiert perfect și care nu se lipește!

Autor: Rodica Mitu | Categorie: Lifestyle
WhatsApp

Dacă îți dorești ca orezul pe care îl pregătești să fie perfect fiert și să nu se lipească bob de bob, sunt două aspecte importante de care trebuie să ții cont.

Alegeri prezidentiale 2024

Lasă orezul la înmuiat în apă cel puțin o oră înainte de a-l găti. Adaugă apoi apă cu amidon și clătește orezul în mai multe ape, până devine mai limpede.

Mulți oameni fierb orezul în raport de 1:3, adică o parte de orez la trei părți de apă. În aceste proporții, cantitatea de apă este prea mare pentru orezul fiert.

Folosește în schimb un raport de 1:2, adică două părți de apă pentru fiecare parte de orez. Astfel, vei observa că bobul de orez se fierbe perfect, nu rămâne tare, însă nici nu se înmoaie încât să se lipească de celelalte boabe, potrivit retetepractice.ro. Aceste sfaturi sunt indicate atât în cazul orezului alb, cât și în cazul orezului integral.

VEZI ȘI: Cum prepari un ou ochi perfect. Trebuie să ții cont de o regulă de aur

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel