Două trenuri de pasageri s-au ciocnit frontal în Cehia. Doi morți și peste 40 de răniți
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Două trenuri de pasageri s-au ciocnit frontal în Cehia. Sunt peste 40 de victime / Foto: Pixabay
Două trenuri de pasageri s-au ciocnit frontal în Cehia. Sunt peste 40 de victime / Foto: Pixabay
Accident feroviar grav în Cehia. Două trenuri de pasageri s-au ciocnit frontal.

UPDATE: Bilanțul victimelor crește la peste 40 de persoane. Până în acest moment sunt raportate 2 decese în urma accidentului feroviar. La fața locului a fost trimis și un elicopter.

Două trenuri de pasageri s-au ciocnit frontal, relatează presa din Cehia, scrie Realitatea.net. Din primele raportări s-au înregistrat cel puțin 2 decese și 31 de persoane rănite. Accidentul feroviar s-a petrecut în localitatea  Domažlice. Din primele infomații se pare că conductorul unuia dintre trenuri nu a respectat culoarea roșie care îi interzicea deplasarea pe traseu.

”Situația este gravă, anulez întregul program și sunt în drum spre locul accidentului", a declarat ministrul Transporturilor Karel Havlíček, pe contul său de Twitter. 

Accident feroviar la Feteşti

Un accident feroviar s-a produs, miercuri noapte, 28 iulie, în Staţia CFR Feteşti, în urma coliziunii dintre locomotiva unui tren care circula şi o altă garnitură care era staţionată.

Nu s-au înregistrat victime, doar pagube materiale, a informat atunci ISU Ialomiţa. 'În jurul orelor 23,45, pompierii militari din cadrul Staţiei Feteşti au fost solicitaţi prin apel 112 să intervină la un accident feroviar produs în urma coliziunii a două trenuri.

La ora 23:20 trenul 60514 aparținând Tim Rail Cargo remorcat cu EA 194 (CFR Calatori) a tamponat violent trenul 50790 aparținând Express Fowarding remarcat cu DA 1655 (DB CARGO) în stația Fetesti. Unul din cele două trenuri ar fi depășit semnalul de întrare pe oprire și a intrat peste trenul care era oprit în stație, potrivit clubferoviar.ro.

Ulteior, polițiștii de la transporturi au dispus reținerea pentru 24 de ore a mecanicului locomotivei. Din verificări a rezultat faptul că mecanicul locomotivei trenului care a intrat în coliziune cu cel de-al doilea tren, un bărbat, de 54 de ani, din Craiova, nu ar fi respectat timpul de odihnă prevăzut de OMT 256/2013, restricția de viteză de 30 de km/h la intrarea în stația C.F. Fetești și nici semnalul roșu de oprire dinaintea intrării în stație. În urma testării alcooltest a mecanicului, a rezultat o alcoolemie de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat.

VEZI ȘI: Accident feroviar Fetești: Mecanicul locomotivei, reținut

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel