Data actualizării:
Data publicării:

Cele două tipuri de români din Diaspora şi cele două Românii din ţară. Un cunoscut vlogger trage concluziile

Autor: Florin Răvdan | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: Freepik
Foto: Freepik
Un cunoscut vlogger de călătorii român, dar crescut în Spania, trage concluziile despre românii din Diaspora, dar şi despre situaţia din ţară. 

Cristi Floarea a crescut în Spania de la vârsta de 13 ani, după ce părinţii săi au ales să se mute din Petroşani în peninsula Iberică. 

"Sunt două feluri de români în diaspora, zic eu. Sunt cei care se duc şi îşi fac încă o mică Românie acolo. Trăiesc cu români, au antenă TV de România, supermarket românesc. Ca şi cum ar fi acasă, dar pe alt pământ. Şi apoi sunt oamenii ca noi. Am vorbit în spaniolă non-stop, am avut prieteni spanioli, ne-am rupt de România. Noi ştiam de România ce mai auzeam la televizor. Şi tot timpul e de rău. Noi ne-am creat o imagine oribilă despre România. Când nu calci în România 15 ani şi singurele lucruri pe care le auzi sunt tâmpenii, începi să o urăşti. Să spui că din cauza a ceea ce se întâmplă în ţară eşti tu departe. Când ai momente proaste, crezi că e vina României că te-a trimis acolo. 

Şi apoi vii în România şi vezi că s-a schimbat foarte mult în bine. 

Mi se pare că sunt mai multe Românii în România. Mama îmi spune des că România mea nu e România ei. Prin ceea ce facem noi, ne-am înconjurat de oameni care trăiesc bine, care au afaceri, care au joburi bine plătite. Şi poate nu e sută la sută realitatea României. Dar e clar că a crescut mult calitatea vieţii. Statisticile se fac şi ele cumva. Eu cred că România trăieşte cea mai bună perioadă a ei. Nu ştiu când a trăit mai bine decât astăzi în istorie. Văd mulţi care vorbesc de România de adineauri. Care Românie? Aia care a aruncat jumătate din ţară afară? Care e aia dinainte? Suntem o ţară mică din estul Europei şi trebuie să avem aşteptări din perspectiva asta", a declarat vloggerul Cristi Floarea, din duo-ul Cristi şi Ralu, în podcastul Fain şi Simplu. 

Cristi şi Ralu, unii dintre cei mai cunoscuţi vloggeri de călătorii din România, au venit cu un sfat foarte important pentru români. Iată care sunt cazările de care trebuie să te fereşti dacă vrei să mergi în Coreea de Sud în vacanţă. 

"Am avut un clip în Coreea de Sud, şi ăsta e un sfat bun pentru oamenii. Dacă vedeţi cazări extrem de ieftine în Coreea de Sud, aveţi grijă. Ca o paranteză, acolo oamenii sunt foarte introvertiţi, respectă intimitatea, iar oamenii de afaceri merg la hoteluri pe ore, cu alte doamne. Acolo ne-am cazat şi noi din greşeală. Aşa se numeşte şi video-ul nostru, "cazaţi din greşeală în bordel". Nu e bordel, e un loc unde oamenii merg cu amanta. E un hotel cât se poate de normal, doar că începi să ai dubii când intri şi nu vezi pe nimeni. Ceri un prosop şi vin să ţi-l dea pe după uşă. La recepţie ne-au dat un plic şi înăuntru era un set de echipamente de protecţie. 

Am stat vreo 6 nopţi acolo", au explicat Cristi şi Ralu în podcastul Fain şi Simplu. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel