Două scenarii pentru PSD privind Guvernul Ciucă
Autor: Anca Murgoci | Publicat pe: 23 oct, 18:26
WhatsApp
Nicolae Ciucă / Foto: gov.ro
Nicolae Ciucă, desemnat de președintele Klaus Iohannis să formeze un nou Guvern, a declarat, joi, că va negocia cu toate forțele responsabile, astfel încât Parlamentul să aprobe cabinetul propus.  

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a avut, sâmbătă, o convorbire telefonică cu prim-ministrul desemnat, Nicolae Ciucă, căruia i-a solicitat un plan concret de măsuri pe termen scurt pentru gestionarea pandemiei, precum şi includerea în programul de guvernare a celor 10 măsuri urgente propuse de PSD în domeniul sanitar, economic şi social.

Sunt două scenarii pentru PSD: fie să facă un acord de colaborare/coaliție cu PNL, fie să aștepte și să ia tot la următorul rând de alegeri

Vineri, jurnalistul Val Vâlcu vorbea despre cele două variante pe care poate merge PSD privind noul Guvern.

Pentru PSD sunt două variante. Prima este ca PSD să refacă USL-ul, cu acord de guvernare, cu acord pentru prezidențiale, să fie o coaliție structurată, fundamentată, care să meargă în 2024 cu partajarea funcțiilor. Era o variantă în care PSD, în 2024, își împărțea listele cu PNL pe modelul USL și stabileau candidații la prezidențiale și la funcția de premier.

De asemenea, mai există varianta în care PSD merge la câștig total, adică să aștepte și să ia tot la următorul rând de alegeri.

G Ad:

Mai multe vedeți în emisiunea ”Deferiți mass-media” de la DC News și DC News TV:

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro