Două românce, mamă și fiică, care locuiau în blocul din Valencia mistuit de flăcări, sunt de negăsit
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Foto: Freepik
Foto: Freepik
Două românce, mamă și fiică, sunt de negăsit după incendiul din blocul din Valencia.

Două românce, care locuiau în blocul din Valencia mistuit de flăcări, sunt de negăsit la patru zile de la tragedie. Potrivit presei din Spania, ar fi vorba despre o mamă și fiica ei de aproximativ 14 ani. Cele două locuiau în chirie la etajul 8 al blocului de 14 etaje, de aproximativ doi ani. Ambele nu ar mai fi fost văzute din ziua incendiului, transmite Antena 3 CNN.

Între timp, autoritățile din Spania au transmis că au găsit toate persoanele dispărute în urma acestui incendiu și continuă identificarea celor zece cadavre descoperite după stingerea focului. Potrivit Ministerul Afacerilor Externe din România, până în acest moment autoritățile locale nu au confirmat existența unor români printre persoanele dispărute.

Administratorul blocului: Nu ştim dacă erau în casă

Totuși, administratorul blocului respectiv, tot o româncă, spune că mama și fiica care locuiau la apartamentul 95 s-ar putea afla printre cadavrele descoperite ulterior, dar încă neidentificate.

"Am confirmat informaţia că în bloc erau două românce, în apartamentul numărul 95. Erau de aproape 2 ani, chiar deasupra apartamentului unde s-a generat incendiul. O tânără, o adolescentă, între 15 şi 18 ani, şi mama ei. Au confirmat 10 cadavre şi dacă se confirmă situaţia ar fi ele, dar deocamdată nu putem să stabilim că e o certitudine, atâta timp cât trebuie să ţineţi cont că sunt nişte cadavre care au fost total calcinate şi atunci, ca să le identifice, o să mai întârzie. Portarul nu ne-a zis, în principiu, nu că erau în casă, ci că stau în apartamentul ăla, dar nu ştim dacă erau în casă. Cert nu ştim lucrul ăsta", a declarat Adriana Banu pentru Ştirile ProTV.

Reamintim că săptămâna trecută un incendiu violent a cuprins o clădire de 14 etaje din cartierul Campanar din Valencia. Zece persoane au murit şi până la 15 ar fi încă dispărute, potrivit unui bilanț provizoriu.


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel