Două persoane, prinse în flagrant delict în timp ce încercau să vândă 1,5 kg de cannabis / Foto
Data publicării:
Autor: Andrada Oana
WhatsApp
Două persoane au fost depistate în flagrant delict și reținute pentru trafic de droguri de risc. Acestea încercau să comercializeze  circa 1,5 kilograme de cannabis. 

"La data de 02.02.2022, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Cluj au dispus reținerea pe o perioadă de 24 de ore a unui număr de 2 inculpați, pentru săvârșirea infracțiunilor de efectuare de operaţiuni fără autorizaţie prealabilă cu produse ştiind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive, trafic de droguri de risc și deținere de droguri de risc fără drept pentru consum propriu.", anunță DIICOT, miercuri, într-un comunicat de presă.

În cauză s-a reținut faptul că, în perioada august 2021 – septembrie 2021, unul dintre inculpați a procurat, manipulat și comercializat substanțe susceptibile să producă efecte psihoactive, precizează DIICOT. 

Inculpații au fost prinși în flagrant delict în timp ce încercau să comercializeze circa 1,5 kg de cannabis 

"La data de 01.02.2022, procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Cluj împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul BCCO Cluj au efectuat o acțiune de prindere în flagrant a celor doi inculpați, în timp ce încercau să comercializeze cantitatea de aproximativ 1,5 kilograme de cannabis.", continuă comunicatul DIICOT. 

În cursul zilei de astăzi, 2 februarie, cei doi inculpați urmează să fie prezentați Tribunalului Cluj cu propunere de arestare preventivă, pentru o perioadă de 30 de zile.

"Acțiunea a beneficiat de sprijinul luptătorilor din cadrul SAS Cluj și al criminaliștilor din cadrul Poliției municipiului Turda. Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale.

Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și prezumția de nevinovăție.", conchide DIICOT. 

CITEȘTE ȘI: Descoperire de 1,5 milioane de euro la frontiera Calafat-Vidin. Ce transporta un șofer de TIR pe ruta Turcia - Germania

CITEȘTE ȘI: Cultură de cannabis de circa 200 de plante, în Mehedinți. Un bărbat a fost reținut

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel