Două persoane arestate pentru incendiere voluntară în cazul arderilor de vegetație din Sicilia
Data publicării:
Autor: Andreea Ditcov
WhatsApp
Pixabay
Pixabay
Doi bărbați au fost arestați de poliția italiană, fiind prinși chiar în timp ce aprindeau focuri în pădurile siciliene. 

Poliţia din Sicilia a arestat luni doi bărbaţi care au fost prinşi în timp ce aprindeau focuri în pădurile de pe această insulă, potrivit unui comunicat publicat marţi de Poliţia italiană, informează Agerpres, citând DPA.

Cei doi indivizi, în vârstă de 80 de ani şi de 25 de ani, erau pe punctul să aprindă un foc în Monti Nebrodi, o regiune muntoasă din Sicilia care se suprapune parţial cu un parc naţional. Poliţia a precizat că i-a arestat pe cei doi incendiatori, precum şi o a treia persoană, acuzată de comiterea aceleiaşi infracţiuni în urmă cu câteva zile.

Localnicii care aprind intenţionat focuri în pădure - ajutaţi de actualul val de căldură şi de seceta severă - sunt consideraţi vinovaţi pentru multe dintre incendiile de vegetaţie care devastează în prezent coastele italiene de la Marea Adriatică şi multe dintre insulele Italiei.

Peste 1.000 de operațiuni de stingere a incendiilor

Marţi dimineaţă, serviciile de urgenţe italiene au confirmat că desfăşoară în prezent 1.130 de operaţiuni de stingere a unor incendii naturale la nivelul întregii ţări. Avioane ale pompierilor au fost trimise inclusiv în regiunea Calabria din sudul Italiei.

Incendiile de vegetaţie din Sicilia, Sardinia şi de pe coasta italiană de la Marea Adriatică au ajuns în regiuni apreciate de turişti şi, în unele dintre cazuri, au atins chiar zona plajelor.

Autoritatea pentru protecţie civilă din Sicilia a prognozat un risc sporit de incendii pentru partea nordică a insulei în cursul zilei de marţi. Experţii în meteorologie au prognozat la rândul lor un val de căldură pentru regiunea în care se află oraşul Catania, în estul Siciliei. 

Turcia, devastată de incendii

Pompierii din Turcia luptă să controleze mai multe incendii, inclusiv pe cele din zonele turistice de coastă Manavgat şi Marmaris. Alimentate de valul de căldură şi de vântul puternic, incendiile sunt încă puternice la Manavgat, în sud şi la Marmaris, în vest, conform ministrului mediului, Bekir Pakdemirli, potrivit Agerpres. Pompierii au reuşit să controleze un incendiu care a izbucnit sâmbătă în populara staţiune Bodrum, de la Marea Egee, incendiu care a dus la evacuarea unor zone rezidenţiale şi mai multor hoteluri.

Aproximativ 107 din cele 112 focare ce au izbucnit în ultimele 5 zile au fost stinse sau sunt ţinute sub control. Începând de miercuri, şase persoane şi-au pierdut viaţa din cauza incendiilor care au afectat regiuni extinse din sudul şi vestul Turciei, iar mii de persoane au fost evacuate din locuinţe.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel