Două monede antice, recuperate în Regatul Unit, au fost returnate României
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Două monede antice, recuperate în Regatul Unit, au fost returnate României / Foto: Facebook Ambasada României în Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord
Două monede antice, recuperate în Regatul Unit, au fost returnate României / Foto: Facebook Ambasada României în Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord
Două monede antice, recuperate în Regatul Unit, se vor întoarce în România.

Ambasada României în Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord anunță că două monede antice, recuperate în Regatul Unit, se vor întoarce în România.

"Două monede antice de aur se întorc acasă! Reprezentanți ai Metropolitan Police au înmânat ambasadorului României la Londra două monede antice de aur aparținând patrimoniului cultural național. Monedele au fost recuperate în Regatul Unit. Artefactele vor fi transmise către Muzeul Național de Istorie a României.Mulțumim întregii echipe care a făcut posibilă această recuperare de mare însemnătate – detectivii John Roch, Ray Swan și Sophie Hayes, de la Unitatea Art & Antiques din cadrul @Met Police, alături de colegii noştri atașați de interne de la Londra.", se arată într-o postare pe pagina de Facebook a Ambasadei României în Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord.

Vămile elvețiene urmăresc 3 tone de aur de origine rusă care au intrat în Elveția din Marea Britanie

Autoritățile vamale elvețiene urmăresc 3 tone de aur de origine rusă care au intrat în Elveția din Marea Britanie luna trecută, pentru a urmări eventualele încălcări ale sancțiunilor economice împotriva Rusiei în urma războiului președintelui Vladimir Putin împotriva Ucrainei.Aurul valorează 194 de milioane de franci elvețieni (202 de milioane de dolari), au declarat oficialii vineri.

Oficiul Federal pentru Vamă și Securitate a Frontierei a declarat că monitorizează în mod constant importurile de aur din Rusia, despre care a spus că nu sunt interzise în temeiul unei serie de sancțiuni elvețiene împotriva Moscovei impuse în urma invaziei Rusiei.

”Aproximativ 3 tone de aur originar din Rusia și în valoare de 202 milioane de dolari au fost importate din Regatul Unit în Elveția”, a declarat Oficiul Federal pentru Vamă și Securitate a Frontierei, adăugând că ”verifică importurile afectate în ceea ce privește sancțiunile aplicabile”. 

Elveția a adoptat practic toate sancțiunile Uniunii Europene împotriva companiilor și persoanelor fizice rusești, potrivit Al Jazeera. Lingourile de aur fabricate în Rusia începând cu 7 martie nu pot fi comercializate în Elveția, dar cele create înainte de atunci pot.

Elveția a importat anual un total de aproximativ 270 de miliarde de franci elvețieni (280 de miliarde de dolari) în aur în ultimii ani, potrivit cifrelor biroului vamal. Nu există restricții comerciale în Elveția pentru alte forme de aur, cum ar fi bijuterii sau monede, din Rusia, a spus biroul. Asociația Elvețiană a Producătorilor și Comercianților de Metale Prețioase (ASFCMP), care reprezintă rafinăriile, a declarat într-un comunicat că niciuna dintre ele ”nu este responsabilă pentru aceste importuri. ASFCMP este convins că niciuna dintre marile rafinării elvețiene nu a acceptat acest aur.”

Elveția este un centru global pentru metale prețioase, cu o mână de rafinării din țară care manipulează aproximativ două treimi din aurul mondial. Mișcare Elveției sugerează că auto-sancţionarea unor cumpărători ar putea să se atenueze. În luna mai, peste trei tone de aur au sosit în Elveţia din Rusia, potrivit datelor Administraţiei Federale a Vămilor din Elveţia, citate de Bloomberg. Acesta a marcat primul import de aur rusesc pentru naţiunea europeană din februarie. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel