Două mari vedete, pe lista de achiziții a clubului Newcastle United, recent cumpărat de prinţul moştenitor al Arabiei Saudite
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Două mari vedete, pe lista de achiziții a clubului Newcastle United, recent cumpărat de prinţul moştenitor al Arabiei Saudite
Două mari vedete, pe lista de achiziții a clubului Newcastle United, recent cumpărat de prinţul moştenitor al Arabiei Saudite
După 18 luni de negocieri, Mike Ashley a vândut clubul Newcastle United, pe care l-a deţinut în ultimii 14 ani, către Fondul Public de Investiţii din Arabia Saudită. Acordul s-a făcut pentru suma de 305 milioane de lire sterline. 

Noua directoare a clubului, Amanda Staveley, a declarat deja că echipa are aceleași ambiții și scopuri cu cele ale lui PSG și Manchester City, de a deveni una din cele mai bune echipe din lume. 'Sigur că avem aceleași ambiții precum Manchester City și PSG în ceea ce privește trofeele, absolut, dar asta necesită timp. Vrem să câștigăm Premier League în cinci sau zece ani? Da. Această tranzacție va transforma clubul foarte mult. Vrem să vedem trofee. Dar trofeele au nevoie de investiție, timp, răbdare și lucru în echipă', a declarat Staveley.

Coutinho și Icardi, pe lista 'coțofenelor'

Mai mult, Newcastle United a dezvăluit deja două ținte principale pentru perioada de transferuri din iarnă.

Potrivit Chronicle Live, prima vedetă de pe lista de transferuri ar fi Philippe Coutinho de la Barcelona. Al doilea nume mare așteptat pe St. James' Park este Mauro Icardi, atacant la PSG. Conform sursei citate, Newcastle United ar putea cheltui o sumă uriașă de aproximativ 240 de milioane de euro în această iarnă, pentru transferuri.

Fanii, entuziasmaţi de cum s-ar putea dezvolta Newcastle United

Fanii lui Newcastle au salutat afacerea, care a fost derulată în secret în ultimele săptămâni, considerând-o ca fiind transformatoare pentru club. Avocații Premier League au lucrat nopți la rând pentru a obține aprobarea acordului dintre cele două părți, iar acesta a fost semnat joi dimineață, banii fiind fost depozitați, pentru a finaliza preluarea.

Fanii cred că Newcastle va avea acum puterea financiară, ambiția și expertiza necesare pentru fi considerată noua provocare în rândul cluburilor de elită din Premier League.

Tranzacția aduce însă cu ea și o serie de controverse. Noul proprietar își va finanța acțiunile din Fondul Public de Investiții al Arabiei Saudite, care este prezidat de prințul moștenitor Mohamed bin Salman.

Au primat interesele financiare

Amnesty International, organizația care luptă pentru drepturile omului, are pe rol un dosar privind încălcarea acestora în statul arab, iar asasinarea jurnalistului saudit Jamal Khashoggi va fi folosită ca dovadă că noilor proprietari nu ar trebui să li se permită să folosească un club din Premier League pentru a "spăla sportiv" reputația statului.

Dar, Premier League a trecut peste aspectul moral al afacerii și a permis intereselor comerciale să primeze. Amanda Staveley, care a pus la cale afacerea în urmă cu mai bine de doi ani, va deveni director neexecutiv, alături de frații Reuben, care vor prelua și ei o participație de 10 procente. Citește știrea aici!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel