Două gesturi diferite ale Regelui Charles al III-lea. Ce nu a făcut niciodată mama sa. ”Este cu totul o premieră”
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
foto presidency.ro
foto presidency.ro
Istoricul Mihai Manea a atras atenția asupra a două aspecte demne de subliniat în legătură cu vizita Regelui Charles al III-lea în România.

Încoronat rege în 6 mai, Charles al III-a a venit în România. Vizita are caracter privat. Totuși, într-un gest de curtoazie, Regele Charles a mers în vizită și la Palatul Cotroceni, fiind primit de către președintele Klaus Iohannis, dar și alți politicieni și reprezentanți marcanți ai societății românești, în număr de 300. A fost singura parte oficială a vizitei Regelui Charles în România. Apoi, totul va avea caracter privat. Se dorește a fi o vizită liniștită și discretă pentru Rege, România oferindu-i liniștea. 

Istoricul Mihai Manea a remarcat, cu această ocazie două aspecte: Regele Charles a ținut un discurs, fiind un gest aparte față de mama sa, Regina Elisabeta a II-a. În plus, al doilea aspect se referă la stângerea mâinii. Mama Regelui Charles nu făcea acest gest fără mănușă. 

”Ceea ce am văzut astăzi la Palatul Cotroceni este cu totul o premieră. Monarhul britanic nu ține discursuri, monarhul britanic nu susține conferințe de presă, nu dă interviuri. Este încă un element care întărește că vizita Regelui Charles în România este o vizită cu totul specială. Mai demonstrează atașamentul lui față de România. Din acest punct de vedere, cântărește încă o dată, dă prestigiu acestei vizite, fie ea și particulară” consideră istoricul. Profesorul Mihai Manea a mai precizat: ”Elisabeta a II-a nu dădea mâna, conform protocolului regal decât cu mănușa în mână și numai după ce ea întindea mâna - e o precizare pe care întotdeauna reprezentanții Casei Regale britanice o fac la întâlnirea între șeful de stat străin și monarh”. 

Citește și: "Țara mea de glorii, țara mea de dor". Bogdan Chirieac, după discursul Regelui Charles: Aceste cuvinte merg peste tot pe planetă. O poezie aleasă perfect

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel