Două fetițe, în stare gravă după ce un castel gonflabil a explodat, în Rusia / VIDEO
Data publicării:
Autor: Andrada Oana
WhatsApp
Imagine de lindsayascott de la Pixabay
Imagine de lindsayascott de la Pixabay
Două fetițe din Rusia, în vârstă de trei și patru ani, au ajuns în stare gravă la spital, după ce castelul gonflabil în care se jucau a explodat și le-a aruncat șapte metri în aer.  

Un castel gonflabil din orașul Barnaul, Rusia, a sărit în aer și s-a prăbușit la pământ. Momentul a fost surprins de mai multe camere de supraveghere. 

Cele două copile au ajuns în stare gravă la spital, fiind aruncate peste un gard metalic, pe șinele unui tramvai care circula în apropierea locului de joacă, scrie The Sun.

Anna, fetița de trei ani, a suferit o contuzie și o fractură a coloanei vertebrale, iar Vika, în vârstă de patru ani, are o fractură a craniului și are răni la plămâni și abdomen. 

Inițial, s-a spus că incidentul s-a produs din cauza vântului puternic

Alți trei copii care au fost aruncați din castelul gonflabil nu au suferit răni grave. Mai mulți adulți au intervenit pentru a se verifica dacă mai există vreun copil prins înăuntru. 

Inițial, anchetatorii au anunțat că incidentul, care s-a petrecut în apropierea unui centru comercial, a fost cauzat de vântul puternic. Totuși, martorii au negat că ar fi fost vânt puternic duminică după-amiază.

Martorii au auzit 'sunetul unei explozii'

Majoritatea au auzit 'sunetul unei explozii', înainte ca acel castel gonflabil să sară în aer. Se crede că era umflat prea puternic, fără să fie securizat corespunzător. 

Comitetul de anchetă rus a deschis un dosar penal. 

În 2019, doi copii au fost uciși într-un castel gonflabil

Doi copii au murit şi alţi 18 au fost răniţi, în 2019, după ce o tornadă a luat pe sus un castel gonflabil într-un parc de distracţii din centrul Chinei, anunțau autorităţile locale, citate de AFP.

În imaginile difuzate de televiziunea publică CGTN se putea vedea cum structura impunătoare din plastic este ridicată în aer de o furtună de praf şi apoi se prăbuşeşte la câteva zeci de metri distanţă în timp ce oamenii o iau la fugă, unii dintre ei având copii în braţe. Pe lângă cei doi copii decedaţi, un altul ajunsese la spital în stare gravă, iar 17 au fost răniţi uşor, informa primăria din Shangqiu.

Tragedia a avut loc în oraşul Tianmiao, aflat în comuna Shangqiu din provincia Henan. Două persoane adulte au fost, de asemenea, rănite uşor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel