Două femei din Spania au agresat o tânără în metrou, după ce au crezut că este româncă
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Sursa: Pexels
Sursa: Pexels
Două femei din Spania riscă închisoarea, după ce au agresat o tânără în metroul din Madrid. Ele au crezut că tânăra este româncă şi au agresat-o verbal, dar şi fizic. 

Procuratura din Madrid cere 17 luni de închisoare pentru cele două femei, pe care le acuză că au fost intolerante faţă de o femeie cu origini străine care călătorea cu metroul alături de fiul ei de patru ani. 

Ambele sunt acuzate de infracţiuni rasiale, dar au şi alte trei capete de acuzare pentru loviri şi alte violenţe, precum şi aflarea sub influenţa alcoolului. 

Acuzarea susţine că pe 17 aprilie 2018, cele două femei, "conduse exclusiv de prejudecăţile lor, de intoleranţa faţă de străini" s-au adresat "într-o manieră jignitoare şi agresivă" unei femei din Venezuela care călătorea cu metroul alături de fiul său de patru ani. 

"Uită-te la străina asta dezgustătoare. Ocupă două locuri şi vreau şi eu să stau jos. Să vedem dacă dă la o parte lucrul ăsta (n.r. se referea la copilul de patru ani) care ocupă un scaun aiurea", ar fi spus una dintre femei. 

Femeia din Venezuela nu a răspuns provocărilor, însă acest lucru le-a înfuriat şi mai tare pe cele două acuzate. "Cred că e din România, nu ştie nimic. Fac pe mine, nu mai rezist. Cred că am să fac în căruţul copilului. Ce imigranţi dezgustători. De fiecare dată când merg cu metroul, e plin de negru şi străini de ra**t", au mai spus cele două, conform que.es

Femeile, acuzate şi de agresiune fizică 

Când femeia din Venezuela a vrut să coboare din metrou, una dintre cele două acuzate a apucat-o de păr şi a tras-o puternic, "numind-o căţea. Doar intervenţia celorlalţi oameni au făcut ca femeia să nu fie trântită la pământ". 

Un ofiţer de poliţie a fost martor la atac şi, după ce le-a cerut agresoarelor să înceteze, a fost la rându-i victimă a agresiunii verbale. "Negru nenorocit, mă dezguşti, du-te înapoi în ţara ta, nu mi-e frică de tine, chiar dacă eşti poliţist", i-ar fi spus una dintre femei. 

Procesul va avea loc marţi, 30 martie 2021. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel