Urmărește emisiunea live
Două fântâni ungureşti de peste 100 de mii de euro strică aspectul bulevardului Iuliu Maniu din Capitală
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp

Primăria sectorului 6 din Capitală, condusă de pedelistul Cristian Poteraş, a cheltuit 459.250 lei fără TVA (peste 100.000 de euro) pe două fântâni arteziene de aproximativ 1 pe 4 metri fiecare. Fântânile sunt amplasate pe Bulevardul Iuliu Maniu, în zonele Lujerului şi Gorjului, între cele două sensuri de circulaţie.

Fântânile au fost realizate de firma Geca Impex SRL, care a subcontractat lucrarea. Echipamentele utilizate la cele două construcţii provin din Ungaria. Reprezentanţii Primăriei sectorului 6 susţin că administraţia locală nu a optat pentru achiziţionarea echipamentelor din străinătate, aceasta fiind opţiunea executantului. De asemenea, potrivit primăriei de sector, cheltuielile aferente personalului din Ungaria care a instalat aparatajul sunt incluse în preţul de achiziţie al fântânilor şi nu se achită sume suplimentare.

Experţii în arhitectură şi urbanism, intervievaţi de reporterii noştri suţin că cele două fântâni nu se încadrează în specificul zonei şi că “sunt greu de considerat mobilier urban”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel