Două expoziții inedite la Teatrul Național
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Teatrul Național din București ne propune două expoziții inedite, care pot fi vizitate până la sfîrșitul anului. Cu ocazia Zilei Naţionale a Republicii Cehe, sărbătorită pe 26 octombrie 2017, s-a deschis în Rotonda din foaierul Sălii Mici a TNB expoziţia Made in CZ / Found in RO , organizată de Centrul Ceh în colaborare cu Teatrul Naţional "I.L. Caragiale" din Bucureşti. A doua expoziție este cu lucrările cunoscutului pictor Viorel Mărginean.

Expoziția - inedită din toate punctele de vedere - prezintă obiecte de design cehoslovac produse în ultimii 100 de ani, care au fost importate în România de-a lungul timpului. Centrul Ceh din București, inițiatorul proiectului, a adunat obiecte produse în Cehoslovacia, aflate în casele românilor, obiecte care formează o colecţie bine conturată, uniformă, dar cu elemente diverse. Exponatele sunt menite nu doar să prezinte o latură istorică a designului de produs, dar şi faţeta estetică a unor produse obişnuite utilizate în viaţa de zi cu zi.

Expoziţia poate fi vizitată până pe 15 decembrie 2017.

Duminică, 29 octombrie 2018, a mai fost inaugurată, în Foaierul Media (aripa dinspre str. Tudor Arghezi), o amplă expoziție cu lucrările cunoscutului pictor Viorel Mărginean, care va fi deschisă pentru public până la sfârșitul acestui an.

Ambele expoziții vor beneficia de cataloage editate cu acest prilej.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel