Două diferențe între petrecerile lui Orban și Boris Johnson, în lock-down
Data publicării:
Autor: Val Vâlcu
WhatsApp

În timp ce Poliția înhăța câte un moș surprins fără mască în drum spre farmacie și îi dădea amenzi mai mari decât o factură la gaze din zilele noastre, premierul Orban chefuia cu miniștrii în Palatul Victoria.

În sfârșit, eram și noi o țară ca afară, de pildă ca Marea Britanie, unde premierul Boris Johnson o ardea pe relaxare cu miniștrii cabinetului, la  un pahar de gin, în timp ce populimea ciocnea halbe doar virtual, pe Zoom și Skype.

Totuși, există două diferențe fundamentale între Regatul Unit și Republica noastră semi-parlamentară.

În Londra, după ce s-a aflat că premierul a încălcat restricțiile pe care tot el le-a impus, inclusiv lideri din partidul său i-au cerut demisia. La București, nu punem la socoteală tăcerea din presa de Dreapta, sau râvna cu care colegii de partid ai lui Orban au relativizat ofensa, dar nici măcar Opoziția nu s-a efortat prea tare în a-i cere demisia. În principal din cauză că unii parlamentari PSD negau criza pandemică, la rândul lor, alții făcuseră scandal la Mc Donalds, că nu poartă mască etc.

Asta e una.

A doua diferență majoră: dacă echipa lui Boris Johnson a surprins prin nesimțirea cu care s-a scuzat, echipa lui Orban a uimit prin prostia cu care s-a demascat: unul dintre participanții la petrecere a pus poza pe Facebook, iar ceilalți au dat share, ca să se laude că au mâncat și fumat trabuc la masă cu șeful.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel