Două adolescente românce au explicat pentru BBC cum frații Tate încercau să le racoleze. Foloseau un șablon, identic cu cel pe care îl recomandau și altora pentru manipularea femeilor
Data publicării:
Autor: Alexandru Negrici
WhatsApp
Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Photos / Octav Ganea
Daria Gușă avea 16 ani și era încă la școală, când a primit un mesaj privat pe Instagram de la Andrew Tate, un influencer de mare profil cu aproape 20 de ani mai în vârstă decât ea.  

„Scria doar „românco” și a pus un emoji flirty”, a spus Daria, pentru BBC. „Am fost confuză pentru că aveam [doar] 200 de urmăritori și era un cont privat”.

Ea este una dintre cele două adolescente care au descris, pentru presa britanică, modul în care frații Tate le-a abordat online. Din dovezile celor două, pare că frații Tate foloseau o formulă standard, comună.

„Era evident că eram fete de liceu”, a spus Daria. "Aveam liceul în biografia noastră și tot ne-a scris. Cred că încerca doar să găsească fete cât mai inocente sau naive, după părerea mea."

Ea le-a arătat jurnaliștilor o captură de ecran a mesajului, la care nu a răspuns niciodată. Dar aceasta susține că niște prietene de ale ei au răspuns după ce au fost abordate de frații Tate.

Daria, care acum este la universitate în Marea Britanie, este fiica unui politician român proeminent și se simte curajoasă să vorbească public, în ciuda sentimentului proeminent al altor fete de vârsta ei.

Frații Tate au aflat astăzi că arestul preventiv li s-a extins cu alte 30 de zile, în timp ce poliția investighează acuzațiile de viol și trafic de persoane, pe care ambii bărbați le neagă.

Andrew Tate s-a dat de gol singur în legătură cu modul de racolare

În cadrul unui clip în care le oferea „lecții de agățat” adolescenților, Andrew explica faptul că cea mai bună metodă este scrierea unor mesaje text care să provoace „intrigi să le inspire să răspundă înapoi”.

„Uneori [pentru] intrigi, eu pun un emoji complet inutil la finalul mesajului: niște cireșe, sau o portocală sau o căpșună.”

În cadrul screenshot-urilor celor două tinere, exact acesta era modul de abordare, deși ambele erau minore la aceea vreme.

Influența asupra tinerilor

De când și-a împărtășit experiențele, Daria spune că mulți tineri (băieți) au acuzat-o că a minte.

„Chiar și băieții pe care îi cunosc de la liceu mă numesc mincinoasă pentru că au spus că am primit o dată un mesaj de la Andrew Tate”, mi-a spus ea. „Dar [ei] nu găsesc nimic ciudat la toate celelalte acuzații”.

Ea spune că mulți tineri de vârsta ei îl idolatrizează pe Andrew Tate, care are 36 de ani.

„Aceasta este o mare problemă”, mi-a spus ea, „pentru că nu ne putem trezi în 20 de ani cu două milioane de Andrew Tate”.

Andrew Tate preda online lecții de manipulare și exploatare a femeilor. Într-o reclamă în care își promova „serviciul” Andrew Tate a spus: „Conduc un studio de camere web de peste un deceniu... Peste 50% dintre angajatele mele erau de fapt iubitele mele la acea vreme și, dintre toate, niciuna nu era în industria divertismentului pentru adulți înainte să mă cunoască.”

Într-o altă descriere, acesta spunea: „întâlnesc o fată, merg la câteva întâlniri, mă culc cu ea... o fac să se îndrăgostească de mine, până în punctul în care ar face orice spun eu (...) apoi o aduc pe camera web, ca să putem deveni bogați împreună.”

El a spus anterior că nu s-ar întâlni niciodată cu o femeie de peste 25 de ani.

Gabriela (nu numele ei real) avea 17 ani când a fost contactată pe rețelele de socializare de fratele lui Andrew Tate, Tristan.

Aceasta a făcut public mesajul inițial al lui Tristan, care scria: „Ești frumoasă”.

„Știam că folosea aceeași abordare cu alte fete”, a spus ea. „Întotdeauna începe conversația cu aceeași replică: „Ești frumoasă”.

Gabriela a spus că o prietenă de-a ei a primit exact același mesaj  de la Tristan Tate.

În cadrul unui alt clip online, Andrew Tate spunea că expresia „ești frumoasă” nu este rea ca deschidere și sublinia că replica este „un exemplu perfect” pentru începutul unei conversații.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel