Data actualizării:
Data publicării:

Dosarul vaccinurilor. Ciucă: Nu a fost nevoie să îi cer demisia lui Baciu. Florin Cîţu nu trebuie să îşi dea demisia din partid

Autor: Alexandru Negrici | Categorie: Politica
WhatsApp
Liderul Partidului Național Liberal (PNL), Nicolae Ciucă, a făcut declarații importante luni, confirmând că a discutat cu Andrei Baciu, iar demisia acestuia din funcția de președinte al Casei Naționale de Sănătate a fost un gest de onoare.

Motivul principal al acestei demisii a fost legat de implicarea numelui său în dosarul achizițiilor de vaccinuri din timpul pandemiei. Ciucă a menționat și situația lui Florin Cîțu, afirmând că acesta nu ar trebui să-și dea demisia din partid până când dosarul nu va fi trimis în judecată și a subliniat că fostul premier nu a demisionat din grupul de la Senat.

"Am discutat cu domnul Baciu și nu a fost necesar să îi cer demisia; a fost o demisie de onoare, el considerând că este potrivit să își dea demisia din funcția de la Casa de Sănătate, odată ce numele său a apărut în acel dosar", a declarat Ciucă înaintea ședinței conducerii PNL.

Întrebat despre situația senatorului Florin Cîțu, implicat și el în același dosar, Ciucă a menționat: "Atât timp cât dosarul nu a ajuns în faza trimiterii în judecată, conform statutului partidului, nu ar trebui să își dea demisia."

Referitor la eventuala demisie a lui Florin Cîțu din grupul parlamentar de la Senat, Ciucă a specificat: "Până în acest moment, nu s-a produs acest lucru."

Inquam Photos / Octav Ganea

Andrei Baciu și-a anunțat demisia de la conducerea Casei Naționale de Asigurări de Sănătate printr-o postare pe Facebook, menționând "informațiile apărute în spațiul public" și sugerând legătura cu ancheta DNA privind achizițiile de vaccinuri în perioada pandemiei.

În perioada pandemiei, Baciu a deținut funcția de vicepreședinte și ulterior pe cea de președinte interimar al Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV). Baciu s-a prezentat la sediul DNA la scurt timp după anunțul demisiei sale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel