Dosarul morții Raisei. Procurorul a dispus identificarea și audierea șoferiței care a surprins accidentul cu camera de bord
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrada Oana
WhatsApp
Industria de asigurări avertizează că plafonarea tarifelor RCA nu poate oferi stabilitate și nici predictibilitate
Industria de asigurări avertizează că plafonarea tarifelor RCA nu poate oferi stabilitate și nici predictibilitate
Avocatul Adrian Cuculis a anunțat, în cazul accidentului mortal din Sectorul 1, provocat de un polițist, că procurorul a dispus identificarea și audierea martorului-cheie care a surprins tragicul eveniment cu camera de bord, precum și ridicarea înregistrărilor video. 

Avocatul familiei Raisei, Adrian Cuculis, a informat că "procurorul a admis cererea noastră și a dispus identificarea martorului care are filmarea cu camera de bord ce pare să fi surprins accidentul."

"În ceea ce privește identificarea martorei (...) audierea acesteia și ridicarea înregistrărilor video de pe autovehiculul acesteia, constat că acest mijloc de probă poate conduce la lămurirea cauzei, astfel că acest capăt de cerere va fi admis.", se arată într-o ordonanță. 

De cealaltă parte însă, a fost respinsă cererea prin care se solicita ca polițistul care i-a schimbat geaca șoferului, tot om al legii, să fie audiat. 

În acest sens, în document mai apare că "martorul indicat în cuprinsul cererii este un coleg de serviciu al inculpatului, care nu s-a aflat în mașină cu acesta, iar din mijloacele de probă administrate în cauză reiese că acesta a ajuns la locul comiterii infracțiunilor după momentul producerii accidentului, astfel că nu ar putea oferi informații relevante pentru lămurirea cauzei, motiv pentru care, cu privire la acest mijloc de probă, cererea va fi respinsă ca neîntemeiată". 

VEZI ȘI: Avocatul Cuculis: Marina își aduce aminte clar ce s-a întâmplat la accident. Apare prima minciună din declarația polițistului

Amintim că accidentul a avut loc pe 13 ianuarie, pe o stradă din Sectorul 1. În imaginile surprinse de o cameră de supraveghere se vede cum două fete, de 11 și 13 ani, au ajuns la trecerea de pietoni ținându-se de mână. Ele au văzut autospeciala de poliție în ultimul moment și au alergat, încercând să traverseze mai repede. 

Autospeciala însă mergea cu o viteză prea mare și le-a izbit din plin. Una dintre fetițe, Raisa, a murit pe loc, iar prietena ei a ajuns la spital. 

Polițistul este cercetat pentru ucidere din culpă. El a fost plasat sub control judiciar, cu interdicția de a conduce. Agentul nu avea nicio misiune urgentă, dar circula cu semnalele luminoase pornite, cu peste 80 km/h. 

VEZI ȘI: Fetița care a supraviețuit accidentului provocat de un polițist pe trecerea de pietoni, audiată

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel