Data publicării:

Dosarul lui Dan Voiculescu, retrimis de la ICCJ la Tribunalul Bucureşti

Autor: Crişan Andreescu, crisan_andreescu
WhatsApp

Magistrații Înaltei Curți de Casaţie şi Justiţie au dispus, miercuri dimineața, retrimiterea dosarul lui Dan Voiculescu privind privatizarea Institutului de Cercetări Alimentare la Tribunalul Bucureşti, după ce a constatat că Voiculescu nu mai este senator.

Dosarul în care Dan Voiculescu şi alte 12 persoane sunt judecaţi pentru modul în care a fost privatizat Institutul de Cercetări Alimentare va fi din nou judecat de Tribunalul Bucureşti, instanţa supremă admiţând excepţia de necompetenţă după calitatea persoanei şi dispunând declinarea cauzei, în condiţiile în care acesta şi-a dat demisia din funcţia de senator.

 Procesul privind privatizarea ICA, în care este inculpat Dan Voiculescu, a fost reluat în 31 ianuarie, după ce Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a admis, în 16 ianuarie, cererea procurorilor anticorupţie de urgentare a judecării cazului şi a schimbat termenul stabilit iniţial în 25 aprilie.

 Dosarul privind privatizarea ICA s-a întors la începutul lunii ianuarie 2013 la instanţa supremă, după ce Tribunalul Bucureşti şi-a declinat competenţa de soluţionare în favoarea ICCJ, ca urmare a faptului că Dan Voiculescu a câştigat un mandat de senator.

 În 28 ianuarie, Dan Voiculescu a demisionat din funcţia de senator, la mai puţin de o săptămână după ce depusese jurământul. El şi-a motivat gestul prin faptul că în ultima perioadă au existat "speculaţii" cu privire la faptul că imunitatea parlamentară pe care o presupune statutul de senator ar împiedica "actul de justiţie" în cazul dosarului său.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel