Dosarul lui Barna, trimis la DNA Alba. Bogdan Chirieac: Se predase, capitulase
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
Dan Barna, USR
Dan Barna, USR
Procurorul șef al DNA a trimis dosarul lui Dan Barna înapoi la structura teritorială din Alba Iulia, acolo unde în primă fază dosarul a fost clasat. Procurorii DNA s-au autosesizat în urma dezvăluirilor din presă cum că Dan Barna ar fi făcut afaceri cu fonduri europene. 

Bogdan Chirieac a intervenit în direct la România TV și a fost întrebat dacă sunt sau nu ascunse documente în minister și cum de ajunge dosarul înapoi la structura care l-a clasat în prima fază. 

”Cu a doua parte îmi e greu să spun. Probabil că au un regulament intern cei de la DNA. Împart lucrurile teritorial. Nu văd alt motiv. Altfel ar fi putut să nu se autosesizeze în ciuda scandalului din presă. În privința dosarului lui Dan Barna, în ceea ce spunea domnul ministru Teodorovici, e foarte greu de ascuns documentele. Adică nu văd pe nimeni de acolo să își asume responsabilitatea doar așa de o dragoste politică față de domnul Barna. În plus, să vedem și cu documentele acelea dacă e conflict de interese, e sora domnului Barna, a semnat și domnul Barna, erau amândoi în mediul privat. Apoi știți că tot scandalul a apărut în zona de campanie. În opinia mea, rezultatul e contrar. Adică Dan Barna, după cum am văzut cu toții de vreo două luni de zile, omul nu mai era în campanie. Se predase, capitulase. Nu că nu i-a făcut rău. Dimpotrivă, i-a îndârjit pe simpatizanții săi, care nu sunt întotdeauna pertinenți la argumente logice și se lasă adesea conduși de emoție”, a susținut Bogdan Chirieac.

Dosar clasat fără expertiză 

De asemenea, în cadrul intervenției, prezentatoarea știrilor România TV a menționat că un motiv suficient de bun pentru redeschiderea dosarului este acela că a fost clasat fără expertiză. 

”Presa, ținând reflectorul pe acest caz e greu să mai clasezi dosarul. Îl deschizi, trebuie să ajungi la o concluzie. După cum ați văzut elementele constitutive au apărut în presă, chiar dacă unitatea militară care le-a publicat nu s-a efortat prea tare. Nu au scris articole de presă. Au primit un material brut și l-au dat brut, deci e foarte greu de citit”, a mai precizat Bogdan Chirieac la România TV. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel