Data publicării:

Dosarul Faţada, în care Lia Olguţa Vasilescu a fost arestată de procurorii lui Kovesi, a fost închis definitiv

Autor: Florin Răvdan | Categorie: Stiri
WhatsApp
foto gov.ro
foto gov.ro
Primarul municipiului Craiova, Lia Olguţa Vasilescu, a anunţat închiderea dosarului Faţada. 

"Dosarul "Fațada" este închis definitiv! Mulțumiri celor 10 instanțe care s-au pronunțat pe el și au avut curaj să scrie negru pe alb în motivări nu doar că nu există probe, dar și că mi s-a încălcat dreptul la un proces echitabil, jurnaliștilor de curaj care mi-au luat apărarea, precum și avocaților care m-au reprezentat în acest proces care a durat șapte ani: Radu Marinescu, Alice Drăghici, Gheorghe Florea și Alexandru Chiciu!", a scris Lia Olguţa Vasilescu pe Facebook. 

În martie 2016, în perioada de precampanie electorală, chiar după ce s-a aflat că Olguţa Vasilescu voia să candideze pentru un nou mandat la primăria Craiova, procurorul DNA Claudia Roşu a dispus reţinerea pentru 24 de ore a vicepreşedintei PSD de la acea vreme şi defilarea acesteia în cătuşe în faţa presei. 

Acuzaţiile s-au dovedit şubrede încă de la început, când judecătorii au respins cererea DNA de arestare preventivă, dar şi celelalte măsuri preventive, cum ar fi arestul la domiciliu sau controlul judiciar. 

În ianuarie 2017, judecătorii au dispus definitiv restituirea rechizitoriului la DNA, din cauza unor nereguli grave din actul de acuzare. În decembrie 2020, procurorul Ştefăniţa Stroie a emis ordonanţa de clasare, care acum a fost confirmată de Tribunalul Bucureşti, scrie luju.ro

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel