"Dosarul Apartamentului" de lux din Bacău, de 100 mp, primit de o funcționară pentru că... a divorțat. Adrian-Dragoș Benea, culise: E strigător la cer
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Tiberiu Vasile
WhatsApp
Sursa: Pixabay
Sursa: Pixabay
Adrian-Dragoș Benea a abordat tema apartamentului ocupat ilegal de o angajată a administrației municipiului Bacău.

Adrian-Dragoș Benea, candidat PSD la Parlamentul European, și Ionela-Cristina Breahnă-Pravăț, candidat PSD la CJ Bacău, au fost invitații jurnalistului Val Vâlcu în cadrul emisiunii electorale DC Votez. Emisiunea a fost difuzată de la ora 15:10 pe DC News, DC News TV și ȘtiriDiaspora, dar și pe Youtube DCNews și pe Facebook DC News, DCNewsTV și ȘtiriDiaspora. Înregistrarea poate fi accesată pe canalele pe toate canalele online. Adrian-Dragoș Benea a abordat tema "Dosarului Apartamentului" din municipiul Bacău, unde o angajată USR din administrație a beneficiat de un apartament de 100 de mp.

Context:

Mai mulți tineri așteaptă locuințe sociale, în timp ce o membră USR, angajată la Primăria Bacău, locuiește într-un apartament de lux situat în centrul orașului, care aparține municipalității. Chiar dacă deține un domiciliu în Bacău, respectiva angajată a recunoscut, sfidând orice prevdere legală, că nu a primit apartamentul "oficial", ci doar "temporar". Mai exact, Cerasela Ionela Cocalea, inspector de specialitate la Baze Sportive, în cadrul Primăriei Bacău, a primit relativ recent atribuții de conducere a serviciului. Membra USR stă în clădirea unde funcționează Inspectoratul de Stat în Construcții. Acolo există 4 locuințe de serviciu. Două sunt date spre folosință Teatrului Bacovia, unul Poliției Locale, iar altul în administrarea Primăriei, unde ar sta mai exact angajata, conform Ziarul de Bacău.

"Niște lucruri absolut hilare"

"Cu siguranță, viitorul ne va arăta niște aspecte la care ne putem gândi cu greu astăzi. Niște lucruri absolut hilare. De exemplu, acest apartament, eu am auzit din gura primarului, la o emisiune TV, a fost atribuit pentru că doamna respectivă divorțase. Din documentele care au parvenit, acolo frecventau mai multe persoane. Acolo vor fi lucruri care mai degrabă, nu știu, să facem haz de necaz, vor fi caraghioase pentru niște reprezentanți ai USR-ului. Să te trezești că ai dat un apartament unei persoane doar pentru că a divorțat. Așa divorțează mulți în municipiul Bacău și nu numai. Acesta nu e un criteriu de atribuire a unei locuințe și după aceea să descoperi în urma investigațiilor instituțiilor statului și a presei că acolo se perindau, de fapt, mai mulți și mai multe, ca să nu se simtă cineva lezat. Aș putea și denumi acel apartament. E strigător la cer. E un dispreț față de lege. E un dispreț față de cetățeni. Pe cât e de mică speța, pe atât e de grăitoare pentru felul în care se raportează ei la lege și la cetățenii Bacăului. Așa se raportează și la cheltuirea acestor fonduri europene care deja încep să arate niște fațete incredibile", a spus Adrian-Dragoș.

VEZI TOATĂ EMISIUNEA AICI:

Youtube video image

Partidul Social Democrat - Alianta PSD-PNL CMF: 41240002

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel