Data actualizării:
Data publicării:

Dosar Mineriadă. Ion Iliescu, audiat la Parchetul General. Fostul șef al statului, acuzat de crime împotriva umanității

Autor: Crişan Andreescu | Categorie: Politica
WhatsApp
Fostul președinte Ion Iliescu a fost audiat, miercuri, la Secția Militară a Parchetului General în dosarul Mineriadei din iunie, 1990, dosar redeschis de Procurorul General. Ion Iliescu riscă o pedeapsă de până la 25 de ani de închisoare în urma  acuzațiilor de crime împotriva umanității.

După 25 de ani, Dosarul Mineriadei din 1990 a fost redeschis la Parchetul General. Procurorul General, Tiberiu Niți, a infirmat rezoluțiile de neîncepere a urmăririi penale în cazul evenimentelor din iunie 1990.

Procurorul General al României, Tiberiu Niţu, a dispus infirmarea a trei rezoluţii de neîncepere a urmăririi penale din anul 2009, care au legătură cu Mineriada din 1990, precum şi redeschiderea urmăririi penale în acest caz.

În urma aceste decizii, fostul președinte al României, Ion Iliescu, s-a prezentat, miercuri,  la Secția Militară a Parchetului General pentru a i se aduce la cunoștință că este urmărit penal pentru crime împotriva umanității. Ion Iliescu este pasibil de o pedeapsă cuprinsă între 15 și 25 de ani.

România a fost condamnată la CEDO din cauza numeroaselor procese câștigate de victimele Mineriadei din 1990. În urma evenimentelor de la Mineriadă au decedat 4 persoane, iar peste 1.000 de persoane au fost rănite.

Potrivit unor informații judiciare, La Parchet urmează să mai fie audiați și Miron Cozma, Virgil Măgureanu și chiar Victor Atanasie Stănculescu.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel