DOSAR MICROSOFT: Videanu, Berceanu și Anastase, denunțați de Gabriel Sandu
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Fostul ministru al Comunicațiilor, Gabriel Sandu, reținut în dosarul Microsoft, a declarat în fața procurorilor că o parte din mita vehiculată în dosarul Microsoft a ajuns la foști miniștri PDL, potrivit Realitatea Tv. Sandu le-ar fi spus anchetatorilor că fosta șefă a Camerei Deputaților, Roberta Anastase, și doi foști miniștri, Adriean Videanu și Radu Berceanu, au primit bani în schema Microsoft.

VEZI ȘI: Videanu, reacție după acuzațiile în dosarul Microsoft

Gabriel Sandu este acuzat de luare de mită în formă continuată și spălare de bani, el fiind arestat preventiv pe 25 octombrie, alături de oamenii de afaceri Nicolae Dumitru, Dorin Cocoș și primarul din Piatra Neamț, Gheorghe Ștefan.

Pe 2 decembrie anul trecut, un complet de judecători de la instanța supremă i-a respins  contestația lui Gabriel Sandu și a menținut decizia din 25 noiembrie dată de un alt complet prin care s-a prelungit cu 30 de zile arestul preventiv.

Procurorii îl acuză că ar fi primit 3 milioane de euro mită pentru a facilita unei asocieri de firme încheierea acordului-cadru pentru achiziţia dreptului de utilizare produse software prin închiriere cu opţiune de cumpărare

La 26 septembrie, DNA anunța că solicită începerea urmăririi penale pentru nouă foști miniștri, dintre care unii sunt actuali parlamentari sau europarlamentari, în cazul achiziționării licențelor Microsoft. 

Potrivit DNA, contractul-cadru de închiriere de licențe din 15 aprilie 2004 ar fi fost încheiat în condiții oneroase pentru bugetul de stat, asigurând posibilitatea deturnării unui discount de circa 47% acordat de Microsoft în considerarea Guvernului României și, implicit, permițând plata unor comisioane către persoanele implicate. Astfel, susțin anchetatorii, contractul-cadru s-ar fi încheiat cu încălcarea dispozițiilor legale privind achizițiile publice, invocându-se în mod nereal calitatea de unic distribuitor a Fujitsu Siemens Computers, la un preț cu cel puțin 40% mai mare față de prețul real, având la bază un necesar nefundamentat.

Vom reveni cu amănunte

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel