Dormi puțin? Riști să te îmbolnăvești de diabet de tip 2. Un studiu vine cu noutăți
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Liana Ganea
WhatsApp
foto: Freepik
foto: Freepik
Iată de ce ar trebui să te preocupe mai mult numărul orelor de somn pe timpul nopții!

Potrivit unui studiu recent desfășurat la Universitatea Uppsala din Suedia, privarea cronică de somn, în special dormitul de numai trei până la cinci ore pe noapte, poate crește semnificativ riscul de a dezvolta diabet de tip 2 la adulți, informează Centrul de Prevenție a Bolilor din SUA.

Cercetarea, publicată în prestigioasa revistă JAMA Network Open, a adus la lumină faptul că, în ciuda unor obiceiuri alimentare sănătoase, cum ar fi o dietă echilibrată, acestea nu pot compensa efectele negative ale somnului inadecvat asupra riscului de diabet. Astfel, se subliniază importanța vitală a unui somn adecvat pentru menținerea sănătății metabolice și prevenirea complicațiilor precum diabetul de tip 2, potrivit Medical Express.

Christian Benedict, coordonatorul principal al studiului din cadrul Universității Uppsala din Suedia, a accentuat importanța acordată somnului adecvat, subliniind că privarea cronică de somn poate crește semnificativ riscul de dezvoltare a diabetului de tip 2. Această afecțiune medicală afectează capacitatea organismului de a regla nivelul de zahăr din sânge, determinând o creștere persistentă a nivelului de glucoză în circulație.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel