Dorinel Munteanu - E obligatoriu ca naţionala să ia toate cele 6 puncte din meciurile cu Norvegia şi Malta
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Fostul fotbalist Dorinel Munteanu, liderul selecţiilor la echipa naţională a României cu 135 de prezenţe, a declarat, vineri, că este obligatoriu ca prim reprezentativă să câştige toate cele 6 puncte puse în joc în meciurile din deplasare cu Norvegia şi Malta pentru a-şi creşte şansele de calificare la EURO 2020. 

„Ne dorim şi cred că putem să ne calificăm la EURO 2020. E obligatoriu să luăm toate cele 6 puncte din meciurile cu Norvegia şi Malta. Din punctul meu de vedere, să ne gândim la un egal cu Norvegia şi să vedem ce vom face în meciurile viitoare este pierdere de timp. Noi nu trebuie să facem aşa de multe calcule. Trebuie să mergem acolo hotărâţi să câştigăm. Iar dacă vom avea 6 puncte după aceste două meciuri va fi foarte bine', a spus Munteanu. 'Nu mă surprinde neconvocarea lui Alexandru Mitriţă după cum s-au desfăşurat ultimele meciuri ale naţionalei. Cosmin Contra ştie foarte bine ce face şi răspunde pentru ce face. Noi sperăm să arătăm mai bine decât în primele meciuri ale preliminariilor. Pentru că în Suedia ne-am speriat cam mult... nu trebuia să îi respectăm aşa de mult pe adversari. Sper ca jucătorii şi Cosmin Contra să fi învăţat din acel meci şi să ne prezentăm de acum încolo ca o echipă care vrea să câştige. Trebuie să tratăm fiecare întâlnire ca şi cum ar fi ultimul meci', a adăugat el.

Fostul mijlocaş a precizat că selecţionata de tineret a României nu trebuie să se mulţumească doar cu participarea la Campionatul European U21 din acest an: 'Din păcate entuziasmul după calificarea la Europeanul de tineret a scăzut şi nu înţeleg de ce. Ar trebui să nu ne mulţumim cu o simplă calificare, trebuie să ne dorim să facem ceva acolo. Sigur, sunt adversari puternici, dar şi jucătorii noştri sunt talentaţi. Dacă vor forma un grup unit ca în preliminarii, atunci vor putea spera la ceva. Cu siguranţă adversarii din grupă sunt favoriţi, dar fotbaliştii noştri trebuie să fie cu atât mai motivaţi pentru a arăta că pot juca şi ei în campionatele puternice ale Europei'.

Ambasadorii EURO 2020 Dorinel Munteanu şi Gabriela Szabo, precum şi 'starul' turneului, Lucian Sânmărtean., au participat, vineri, la evenimentul de lansare la Bucureşti a mascotei Campionatului European de fotbal din 2020, Skillzy. Echipa naţională de fotbal a României întâlneşte Norvegia (7 iunie, ora 21:45) şi Malta (10 iunie, 21:45), în deplasare, în cadrul grupei F a preliminariilor EURO 2020. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel