Dorinel Muntanu, suspendat pentru două etape. Ce amendă trebuie să plătească tehnicianul Oțelul, dar și clubul gălățean
Data publicării:
Autor: Sonia Baciu
WhatsApp
FOTO: Agerpres
FOTO: Agerpres
Dorinel Munteanu a fost suspendat pentru două etape, dar și amendat, în urma comportamentului pe care l-a avut la adresa arbitrului asistent din meciul cu Dinamo, din etapa a 26-a a Superligii.

Dorrnel Munteanu, tehnicianul echipei SC Oțelul Galați, a fost sancționat, luni, de Comisia de Disciplină a Federației Române de Fotbal (FRF) cu suspendare și o penalitate financiară de 6.000 de lei, ca urmare a comportamentului jignitor la adresa arbitrului asistent al partidei cu Dinamo, în etapa a 26-a a Superligii.

”În temeiul art. 65.a din RD, se sancționează antrenorul Dorinel Munteanu cu suspendare pentru două meciuri și penalitate sportivă de 6.000 lei.

În temeiul art. 82.2 și 3.a și c, raportat la art. 83.2.b din RD, se sancționează clubul ACS SC Oțelul Galați cu penalitate sportivă de 7.500 lei”, se menționează în soluția comisiei publicată pe site-ul oficial al Ligii Profesioniste de Fotbal.

SC Oțelul (locul 11 în clasament, cu 32 de puncte) va juca, marți, de la ora 21:00, pe teren propriu cu CFR Cluj (locul 2, cu 48 de puncte), în cadrul etapei a 28-a a Superligii. În turul competiției, meciul s-a încheiat la egalitate, 0-0.

De-a lungul sezonului, gălățenii antrenați de Dorinel Munteanu au reușit să obțină patru puncte în meciurile disputate acasă, după remiza (0-0) cu Petrolul Ploiești, respectiv, victoria (1-0) cu FC U Craiova 1948.

Cele două echipe s-au mai întâlnit în principala competiție internă de 23 de ori, de patru ori au câştigat gălățenii, de 15 ori s-au impus ardelenii, iar alte patru partide s-au terminat la egalitate.

Alte decizii ale Comisiei de Disciplină a FRF 

Tot luni, Comisia de Disciplină a hotărât sancțiuni în urma incidentelor provocate de suporteri pentru următoarele cluburi: Universitatea Cluj - penalitate sportivă de 22.500 lei, FCU 1948 Craiova - 10.000 lei, FC Dinamo - 10.000 lei și CFR Cluj - 5.000 lei.

Jucătorii eliminați în etapa precedentă au primit următoarele sancțiuni: Darius Olaru (FCSB) - suspendare 2 etape și penalitate sportivă de 3.000 lei, Nana Antwi (FCSB) - 1 etapă și 740 lei, Juan Kaprof (FC Botoșani) - 1 meci și 740 lei.

De asemenea, delegatul FCU 1948 Craiova, Robert Elian Săceanu, a fost suspendat o lună și a primit o penalitate sportivă de 640 lei, scrie Agerpres.

Citește și: Cristi Săpunaru a îngropat-o pe Rapid la Iaşi. Poli s-a impus cu 3-1

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel