Dorin Cioabă, reconfirmare: PREŞEDINTE al romilor de pretutindeni
Data publicării:
Autor: Sebastian Florea
WhatsApp
Dorin Cioabă a fost reconfirmat pentru următorii patru ani în funcţia de preşedinte al romilor de pretutindeni, statutul de rege al etniei fiind dobândit pe viaţă, a precizat acesta, luni, pentru Agerpres.

'Am un nou mandat de patru ani de preşedinte al Uniunii Internaţionale a Romilor, este cea mai înaltă funcţie. Au fost 27 de state prezente din 37 şi cu toţii au votat pentru a mai avea un nou mandat', a declarat Cioabă.

Preşedintele romilor de pretutindeni doreşte să stea la masă cu reprezentanţii Uniunii Europene, pentru a discuta despre problemele etniei, altfel susţine că romii vor picheta sediului Parlamentului European.

'În mandatul acesta, printre altele, mi-au propus ca organizaţia romilor să fie cât mai vizibilă în relaţia cu instituţiile internaţionale, în sensul că am vrea să încheiem parteneriate cu Comunitatea Europeană şi ONU. Şi dacă nu vor să stea la masă cu noi, chiar ne gândim să pichetăm sediul Parlamentului European în cel mai scurt timp. Dacă ei vor să facă politici pentru romi, trebuie să consulte această organizaţie, să nu ne mai dea deoparte, să nu ne bage în seamă. Ei fac politici pentru romi, dar fără romi. Acesta este un lucru foarte grav', a spus Cioabă.

Olimpiada romilor

Un alt obiectiv al preşedintelui şi regelui romilor, Dorin Cioabă, este organizarea în 2019 a primei Olimpiade a romilor, cel mai probabil în Grecia.

'Olimpiada romilor, care va aduce o vizibilitate maximă, este un alt obiectiv. Flacăra a plecat de la Sibiu, în Bulgaria, o să ajungă în Grecia. În Grecia o să avem prima întâlnire a Comitetului Olimpic al Romilor, după care la anul credem că în Grecia va fi Olimpiada', a adăugat Dorin Cioabă. Romii au decis să îşi organizeze, peste un an de zile, propria Olimpiadă internaţională în speranţa că aşa vor fi primiţi la Jocurile Olimpice în calitate de naţiune fără teritoriu, potrivit sursei citate.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel