Abuzuri în Republica Moldova ca la DNA Ploieşti
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
Dorin Chirtoaca
Dorin Chirtoaca
Dorin Chirtoacă, fostul primar al municipiului Chişinău, acuză că nu este lăsat să adreseze o întrebare cheie, în dosarul în care este cercetat pentru trafic de influenţă. 

Dorin Chirtoacă, fostul primar al municipiului Chişinău, se plânge, pe pagina sa de Facebook, că este împiedicat să adreseze o întrebare cheie omului de afaceri Alexandru Pincevschi, în dosarul în care este cercetat pentru trafic de influenţă. Din acest motiv, fostul primar a recuzat magistratul, însă cererea lui a fost respinsă. Fost edil este acuzat de corupție în dosarul parcărilor cu plată, fiind cercetat sub control judiciar. El se declară nevinovat.

"Declarațiile mele de astăzi din instanță. Procurorul spune minciuni. Pincevschi, adus de procuror în instanță ca "martor al acuzării", nu i-a confirmat acuzația. Acuzația principală a procurorului a fost că aș fi primit oferta de 26% de la compania EME de la Alexandru Pincevski.

Întrebat de mine, Pincevski a spus că nu mi-a transmis niciodată nimic, nici măcar un leu.
Despre cum m-au împiedicat procurorul și judecătorul să adresez această întrebare cheie, este în procesul verbal. Două ședințe la rând timp de o săptămâna nu mi-au dat voie să pun această întrebare și au înlăturat-o, au interzis-o de câteva ori, încercând să ascundă aflarea adevărului.

De fapt și de fapt, această întrebare cheie trebuia pusă de judecător din proprie inițiativă și cu atât mai mult nu trebuia să ne împiedice, pe mine și pe avocați, să o adresăm", a scris Dorin Chirtoacă pe pagina sa de Facebook.  

Iată ce a mai precizat Dorin Chirtoacă:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel