Dorin Bădulescu (PMP): „Trebuie să fii nebun ca in plină criza să propui creșteri de impozite și taxe!”
Politicianul Dorin Bădulescu (PMP) a scris pe Facebook o critică acidă asupra coaliției de guvernare, formată din PNL, PSD și UDMR.
„Trebuie să fii nebun ca in plină criza să propui creșteri de impozite și taxe!
Întotdeauna când Romania a avut dificultăți, guvernanții s-au gândit sa mărească fiscalitatea și niciodată efectul nu a fost cel așteptat.
Poate se încasează niște bani pe termen scurt, dar pe termen lung vom deconta facturi uriașe!Măsurile propuse lovesc direct in IMM-uri fără a fi vreo urma de îndoiala. Răspunsul firesc va fi dispariția de locuri de munca și un nou exod al forței de munca in afara, după părerea mea.
Dacă tot apar astfel de măsuri de constrângere, orice guvernant sănătos la cap s-ar gândi cum sa limiteze efectele ce vor apare.Lipsa forței de munca e o realitate groaznica de ceva timp, capitalul autohton este sugrumat de fiscalitate și atunci ce se întâmpla? IMM-urile afectate fie vor inchide, fie vor continua și se vor confrunta cu veșnica problema a reducerii cheltuielilor cu impozitele luând in calcul inclusiv renunțarea la unii angajați.
De aceea, pentru a se atenua astfel de măsuri, de ce guvernul nu se gândește cum sa prevină fenomenul, ba chiar sa atragă forța de munca?Una din soluții este simpla: posibilitatea ca IMM-urile sa le poată da angajaților vouchere de vacanta deductibile din impozitul pe salarii și nu din cheltuieli cum este acum. Așa se obține stabilitate și se poate menține forța de munca.”, a scris Dorin Bădulescu.
Avertismentul lui Coșea: Dacă nu punem economia în mişcare şi nu rezolvăm problema facturilor la energie până în toamnă, vom avea mari probleme
Mircea Coşea, profesor de macroeconomie, avertizează că măsura compensării preţurilor la carburanţi este una prin care Guvernul "şi-a păstrat un privilegiu împotriva propriului popor".
Întrebat dacă măsurile luate de Guvern în ultima perioadă, compensarea de 50 de bani pe litru la carburant, cei 700 lei pentru români cu venituri mici şi acele vouchere sociale, trecem de criză, profesorul de macroeconomie Mircea Coşea a răspuns clar "nu, nu trecem, pentru că astea sunt măsuri de natură socială care salvează cea mai defavorizată categorie a populaţiei".
"Foarte bine că s-a făcut acest lucru, pentru că acum ne dă seama că România este una dintre cele mai sărace ţări din Europa. Trăim într-o sărăcie care ar trebui să ne facă de râs faţă de alţii, pentru că pretindem că suntem o ţară europeană, dar iată că sunt oameni care nu au bani nici pentru pâine. Pe ăştia Guvernul i-a ajutat, şi bine că o face.
Însă Guvernul ar trebui să aibă şi o preocupare din ce în ce mai intensă pentru un program economic. Noi nu am rezolvat problemele economice, economia României nu performează, nu s-a relansat după criză. Primul trimestru al acestui an a făcut ca decidenţii noştri politici să se laude cu o rată de creştere extraordinar de mare, dar se înşeală. E o rată de consum, pe HoReCa alimentată de ucrainenii care au ocupat hotelurile. Dacă nu punem economia în mişcare şi dacă nu rezolvăm problema facturilor la energie până în toamnă, vom avea probleme importante", a declarat Mircea Coşea la România TV.
"Nicăieri în Europa nu s-au luat măsuri care să rezolve problema. Dar măsura luată de Guvernul român mi se pare cea mai facilă, pentru că şi-a păstrat un privilegiu pe care îl are, un privilegiu care este împotriva propriului popor. Privilegiul de a încasa la buget din aceste preţuri foarte mari impozite şi taxe enorm de mari, care îi satisfac nevoile bugetare fără a avea un efort de punere în mişcare a economiei. Dacă economia ar funcţiona, atunci la buget ar veni bani fără să mai fie luaţi de la consumatorii de combustibil, mâncare, etc. Alta trebuia să fie măsura!", a mai punctat profesorul Coşea.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News