Primarul din Târgu Mureș nu s-a prezentat la CNDC. Ce riscă
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florentina Constantin
WhatsApp
Dorin Florea, primarul din Târgu Mureș, nu a venit la CNDC, instituție care s-a sesizat în urma declarațiilor sale referitoare la faptul că dorește anchetă socială pentru cuplurile care vor să aibă copii.

Dorin Florea riscă o amendă de 100.000 de lei, după cum a spus Csaba Asztalos, preşedintele CNCD, pentru declaraţiile,rin care sune ca familiile care au venituri modeste ar trebui să fie verificate înainte de a aduce pe lume copii, potrivit Antena 3. Făcea referire la ajutoarle sociale din Tragu Mureş şi la comunitatea romă.

"A fost citat pentru ora 12.00. Ne-a comunicat un punct de vedere, ceea ce înseamnă că nu va fi prezent, ceea ce este procedural. Se va analiza acest punct de vedere cu toate elementele din acest caz. Se realizează un raport al dosarului, care va fi dezbătut în ședință de Colegiul director. Acesta va adopta o decizie în acest caz. Dacă prin decizie se va stabili că acele mesaje s-a depășit limita libertății de exprimare și am fi în prezența unui discurs de ură, atunci domnul primar riscă o amendă între 2000 și 10.000 de lei. Rămâne la latitudinea Colegiului să stabilească dacă suntem în fața unei fapte de discriminare și dacă da, cuantumul amenzii se stabilește în funcție de gradul de pericol social al faptei", a declarat Csaba Asztalos. 

Dorin Florea a fost invitat în această dimineaţă la CNCD. S- specificat, de la început, că nu este obligatorie prezenţa lui, ci poate transmite un punct de vedere scris, ceea ce a și făcut, potrivit Antena 3. Urmează ca CNCD să ia o decizie

Ce spunea primarul


„Lipsa dezbaterilor publice şi a discuțiilor organizate într-un mediu adecvat nasc de cele mai multe ori legi, hotărâri de Guvern şi alte acte normative foarte greu de aplicat, cu urmări de cele mai multe ori ciudate. Aşa se întâmplă şi în cazul legislației privind acordarea indemnizației de creștere a copilului care, după părerea mea, ar trebui abordată altfel. Nimeni nu se poate opune dorinței de a avea un copil, însă populația trebuie conștientizată că responsabilitatea creșterii şi formării unui copil este uriașă.

De mai bine de șase ani, am atras atenția asupra acestor aspecte, dar se pare că pe nimeni nu interesează. Reiau acest subiect şi propun introducerea obligatorie a unei anchete sociale pentru cuplurile care vor să aducă pe lume copii, anchetă care să tina cont de următoarele lucruri: dovada unui loc de muncă şi a unei locuințe stabile, situație financiară acceptabilă, un nivel de educație minim stabilit prin lege, vârsta minimă la care un adult să devină părinte etc", a scris Dorin Florea pe Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel