Dorel a ajuns în America. Cum arată cea mai strâmbă șosea din SUA - Foto
Autor: Doinița Manic | Publicat pe: 24 iul 2022, 11:00
WhatsApp
Se pare că și americanii au un Dorel.

Dorel, angajatul nepriceput care lasă în urma sa prăpăd, nu trăiește doar în țara noastră. Se pare că și americanii îl au pe Dorel al lor.

Cea mai strâmbă șosea trasată vreodată de un angajat de la Drumuri este în orășelul american Hollister, iar problemele cu marcajele sunt vizibile de la o poștă. Șoferii circulă cu dificultate, ocolind fiecare curbă desenată una lângă alta. Autoritățile au cerut firmei să refacă marcajul, conform cu specificațiile. Până atunci însă șoferii care trec prin zonă sunt nevoiți să reducă viteza ca să poată să rămână pe banda lor. Cei mai mulți dintre ei reușesc cu chiu, cu vai, să treacă mai departe fără să încalce nicio regulă de circulație, șoseaua fiind o adevărată provocare până și pentru cei mai experimentați șoferi. Vezi foto în GALERIA FOTO.

Radu Tudor: E un coșmar. Prostia CNAIR se manifestă sub formă continuă pe A2

Radu Tudor atrage atenția că a început sezonul estival iar Autostrada Soarelui e plină de turiști, la care se adaugă tirurile cu cereale din Ucraina. În tot acest context CNAIR demarează „reparații banale” care puteau fi făcute foarte ușor primăvara, acuză Radu Tudor care spune că un drum de 2 ore de la Constanța la București s-a transformat în unul de 4.

"Prostia #CNAIR se manifestă sub formă continuă pe A2. A început sezonul estival cu trafic intens, în plus e plin de tiruri cu cereale din Ucraina. În tot acest timp, șantiere de 2 lei pentru reparații banale ce pot fi făcute primăvară, toamna sau noaptea creează cozi kilometrice pe A2.

Iar în weekend e coșmar : în loc de 2 ore faci 4 între Constanța și București. Practic, degeaba ai autostrada pentru că Dorel CNAIR generează ambuteiaje cu mintea lui mică.", a tunat jurnalistul Radu Tudor pe pagină personală de Facebook. Vezi mai mult AICI.

Drulă arată cum distruge Grindeanu calea ferată: 35 din 74 de licitații de reparații, anulate în ultimele săptămâni

Cătălin Drulă, președintele USR, îl atacă din nou pe Sorin Grindeanu, vicepreședintele PSD. De această dată o face cu cifre, iar Grindeanu a rămas fără replică.

”În PNRR Transporturi, Sorin Grindeanu are 1 miliard de euro pentru lucrări rapide de creștere a vitezei pe sute de kilometri de cale ferată, a scris Drulă pe Facebook. Cu acești bani, Grindeanu ar trebui să facă: înlocuiri de șină, traversă, schimbătoare de cale (macaze), electrificare, treceri la nivel sau centralizare electronică.

Modelul este cunoscut de anul trecut (când Drulă era ministru-n.red.). Cu bani de la bugetul de stat am reparat o linie între Buzău și Făurei. A costat 60 de milioane de lei pentru 40 de kilometri, a durat 5 luni și a crescut viteza de la 30 km/h la 120 km/h.

Cu 1 miliard de euro din PNRR, astfel de lucrări rapide, eficiente și cu beneficiu enorm pentru călători ar putea fi executate pe sute și sute de kilometri de cale ferată. Incompetența PSD ne arată că până și replicarea unui model de succes este prea mult.

Din 74 de licitații lansate, 35 au fost anulate fiindcă nu a ofertat nimeni. Pe celelalte a venit câte un singur ofertant. Și mai sunt câteva zeci de astfel de puncte nevralgice aflate în licitație pentru care ar trebui să se depună oferte în luna august.

Defalcat pe regionale CFR, situația arată în felul următor: Regionala Craiova: 20 anulate, 6 cu oferte depuse Regionala București 11 anulate, 4 cu oferte depuse Regionala Brașov: 4 anulate, 17 cu oferte depuse Regionala Galați: 6 (fără oferte depuse) Regionala Timișoara: 0 anulate, 5 cu oferte depuse Regionala Iași: 1 (fără oferte depuse) Regionala Cluj: 0 anulate, 7 depuse, 24 fără oferte depuseTotal: 35 anulate, 39 cu oferte depuse, 31 fără oferte depuse (în derulare, încă).

În total, domeniul feroviar are alocate în PNRR 4 miliarde de euro. România va pierde acești bani dacă anul acesta nu sunt contractate cel puțin 2 miliarde”, a avertizat Drulă. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?