Dorada la cuptor cu cartofi și portocale. Rețeta specială pentru Florii
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Mariakray)
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Mariakray)
În Duminica Floriilor, peștele este nelipsit de pe mesele românilor. Dacă vrei să încerci o rețetă specială, dorada la cuptor cu cartofi și portocale este o idee excelentă.

Ingrediente

- 5 file de Dorada
- 3 cartofi
- 1 portocală mare
- 2 cepe
- sare
- piper (opţional)
- ulei de măsline extravirgin
- 30 g fulgi de migdale
- pătrunjel
- 1 căţel de usturoi

Cum se prepară

Bucăţile de file se spală şi se şterg cu hârtie de bucătărie pentru a absorbi toată apa. Cartofii se spală, se curăţă şi se taie în rondele. La fel procedăm şi cu ceapă. Portocală se spală şi se taie în jumătate şi apoi se taie felii, potrivit pofta-buna.com.

Pregătim o tavă tapetată cu hârtie de copt, o ungem cu ulei de măsline extravirgin, apoi punem cartofii şi ceapă, presărăm sare, piper, după care aşezăm bucăţile de peşte în prealabil stropite cu ulei şi presărate cu un praf de sare. Adăugăm şi feliile de portocale, apoi introducem tava în cuptorul preîncălzit pentru circa 30 de minute, la o temperatură de 200 de grade Celsius.

Separat, pregătim sosul verde din 1 căţel de usturoi, câteva fire de de pătrunjel verde, 2-3 linguri ulei de măsline extravirgin, fulgi de migdale şi un praf de sare, toate mixate cu blenderul. Preparatul se serveşte cald asezonat cu sosul verde. 

BONUS: Cocada, prăjitura mexicană fabuloasă cu cocos: Rețeta

Ingrediente

- 500 g fulgi cocos proaspeți
- 240 ml lapte
- 100 g zahăr
- 180 ml apă
- 3 gălbenușuri
- 1 shot de rom (opțional)
- 1 bețișor de scorțișoară

Cum se prepară cocada

Într-o cratiță se adaugă apa, zahărul și bețișorul de scorțișoară. Se pune pe foc și se aduce la fierbere. Separat, într-un castron se mixează gălbenușurile și laptele. Se îndepărtează bețișorul de scorțișoară din cratița cu apă și zahăr. Se oprește focul și se lasă să se răcească un pic, potrivit retete.unica.ro. Peste apă și zahăr se adaugă treptat mixul de gălbenuș și lapte. Se amestecă bine.

Se adaugă cocosul răzuit și romul (opțional). Se pune cratița din nou pe foc și se se amestecă până se obține un aluat gros (5-8 minute). Aluatul pentru cocada se toarnă într-o tavă pentru cuptor tapetată cu foaie de copt. Se coace la 180 grade Celsius timp de 30 de minute. Se taie cuburi și servește imediat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel