Data publicării:

Donnarumma, desemnat cel mai bun portar al lumii în 2021

Autor: Mihai Ciobanu | Categorie: Sport
WhatsApp
Foto: Pixabay.com
Foto: Pixabay.com
Gianluigi Donnarumma desemnat cel mai bun portar al lumii în 2021 în versiunea IFFHS.

Italianul Gianluigi Donnarumma a fost desemnat de Federația Internațională de Istorie și Statistică a Fotbalului (IFFHS) drept cel mai bun portar din lume în 2021. El a câștigat detașat, depășindu-i pe Manuel Neuer și Eduard Mendy.

Donnarumma a obținut 170 de puncte de la juriul desemnat, cu 95 mai multe decât Manuel Neuer, recordmanul german al trofeelor IFFHS, el fiind desemnat cel mai bun în 2013, 2014, 2015, 2016 și 2020, alături de Iker Casillas, câștigător tot de 5 ori, din 2008 până în 2012, și Gianluigi Buffon, în 2003, 2004, 2006, 2007, 2017.

Donnarumma a fost unul dintre eroii Italiei în campania de câștigare a Euro 2021, prestația sa din acest an împiedicându-l pe Neuer să devină recordmanul cu cele mai multe trofee IFFHS.

Locul trei în clasamentul 2021 îi revine lui Edouard Mendy, care a câștigat UEFA Champions League cu Chelsea, una dintre marile surprize ale anului, transmite Mediafax.

Top 5 cei mai buni portari ai lumii în 2021

1 Gianluigi DONNARUMMA Italia Milan AC/Paris SG 170 puncte
2 Manuel NEUER Germania FC Bayern München 75 puncte
3 Edouard MENDY Senegal Chelsea FC 40 puncte
4 Emiliano MARTINEZ Argentina Aston Villa FC 25 puncte
5 Jan OBLAK Slovenia Atletico Madrid 20 puncte

Revenirea lui Maignan în locul lui Tătărușanu la AC Milan nu a fost cu noroc pentru rossoneri

AC Milan a suferit a doua înfrângere consecutivă în Serie A, fiind învinsă pe teren propriu de Sassuolo, cu 3-1. Tătărușanu și-a pierdut locul de titular, dar revenirea lui Maignan nu a fost cu noroc. Vlad Chiricehș a intrat la oaspeți în minutul 89.Rossoneri au avut o săptămână cu suișuri și coborâșuri, suferind weekendul trecut prima înfrângere a sezonului în Serie A, dar câștigând apoi în deplasare cu Atletico Madrid, în Liga Campionilor.

Olivier Giroud s-a alăturat lui Fikayo Tomori, Davide Calabria, Samu Castillejo și Ante Rebic în infirmeria clubului, în schimb Mike Maignan și-a făcut revenirea în poartă, mult mai devreme decât era prevăzut, după ce inițial fusese anunțată o pauză de recuperare de trei luni, după o operație la încheietura mâinii, pe 12 octombrie. Astfel, Tătărușanu a revenit în postura de rezervă.

Milan a preluat conducerea în urma unui corner scurt executat de Theo Hernandez, ce l-a găsit pe Alessio Romagnoli, care a trimis inteligent cu capul, la prima bară, și l-a surprins pe Andrea Consigli.

A durat doar trei minute până ce Gianluca Scamacca să lanseze o torpilă de la distanță, mingea nimerind vinclul drept al porții, fără a-i da vreo șansă lui Maignan.

Oaspeții au întors soarta meciului după un corner, la capătul căruia șutul lui Scamacca a fost parat de Maignan, dar a ricoșat la Simon Kjaer și a intrat în plasă de la câțiva metri, consfințind autogolul și preluarea coducerii de către oaspeți.

Rafael Leao, Alexis Saelemaekers și Zlatan Ibrahimovic au fost cei care au amenințat poarta oaspeților, însă execuțiile lor nu au fost deloc amenințătoare.

Sassuolo și-a mărit avantajul în minutul 66, când Berardi l-a învins pe Maignan cu un șut din unghi închis, după o acțiune personală.

Romagnoli a primit un cartonaș roșu direct pentru o intrare dură asupra lui Gregoire Defrel la marginea careului, în minutul 77, gazdele jucând finalul de meci în 10 oameni.

Vlad Chiricheș a fost trimis în teren, în minutul 89, scorul final nefiind însă influențat de intrarea sa.

Milan a pierdut al doilea meci consecutiv și e la al 4-lea meci la rând fără victorie în Serie A, ocupând locul 2, cu 32 de puncte.

Sassuolo face un salt important în clasament și cu cele 18 puncte, urcă pe locul 13.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel