Data publicării:

Donaţia de 10 milioane de dolari a lui Leonardo di Caprio pentru Ucraina, DEZMINŢITĂ. Cel care a dat ştirea iniţială a refuzat să creadă că e falsă

Autor: Florin Răvdan | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
captură video din trailerul "Lupul de pe Wall Street"
captură video din trailerul "Lupul de pe Wall Street"

Zilele trecute, a apărut o informaţie conform căreia Leonardo di Caprio ar fi donat 10 milioane de dolari Ucrainei. Povestea a fost preluată de zeci de mii de persoane pe reţelele de socializare. 

Alegeri prezidentiale 2024

Articolele și postările de pe rețelele de socializare susțineau că DiCaprio are legături cu Ucraina deoarece răposata sa bunică din partea mamei s-a născut în Odessa. Unele dintre articole susțineau că donația de 10 milioane de dolari a lui DiCaprio a fost anunțată de o organizație numită Fondul Internațional Visegrad.

DiCaprio nu a făcut o donație de 10 milioane de dolari Ucrainei și nu are niciun membru de familie din Odessa sau din orice alt loc din Ucraina, a declarat miercuri o sursă apropiată actorului pentru CNN. Sursa a declarat că DiCaprio "este alături de Ucraina" și a făcut donații umanitare către CARE, Comitetul Internațional de Salvare, Salvați Copiii și Agenția ONU pentru refugiați - dar că suma de 10 milioane de dolari despre care se vorbește este falsă, că afirmațiile potrivit cărora DiCaprio ar fi dat bani guvernului ucrainean sau armatei ucrainene sunt, de asemenea, false și că afirmațiile potrivit cărora DiCaprio ar avea "legături de familie" cu Ucraina sunt, de asemenea, false, scrie Mediafax.

Fondul Internațional Visegrad a declarat miercuri pentru CNN că nu a anunțat o donație de 10 milioane de dolari din partea lui DiCaprio către Ucraina și nu deține nicio informație în acest sens.

Cum s-a răspândit informaţia, deşi falsă 

Un site obscur numit GSA News, care se concentrează pe știri despre Guyana, o țară din America de Sud, a postat un scurt articol în care se afirma că "surse din interiorul Ucrainei" au declarat că DiCaprio "a transferat zece milioane de dolari americani către guvernul ucrainean". Acesta a adăugat că DiCaprio "are rădăcini ucrainene prin bunica sa maternă".

Fondatorul GSA News, Patrick Carpen, a susținut articolul chiar și după ce a fost informat că o sursă apropiată de DiCaprio a declarat pentru CNN că este fals. Carpen a declarat într-un e-mail către CNN: "Am mare încredere în sursa mea din Ucraina".

Totuși, Carpen a sunat la CNN pentru a spune că "îmi cer scuze profunde" pentru povestea falsă, că "nu a avut intenții rele când a publicat acel articol" și că urma să posteze o retractare, ceea ce a și făcut ulterior.

Carpen a explicat că sursa sa principală pentru presupusa donație de 10 milioane de dolari a lui DiCaprio a fost o postare pe Facebook a unei femei ucrainene ale cărei postări despre război au fost, în general, corecte. Carpen a spus că a văzut și alți ucraineni pe Facebook postând despre presupusa donație.

Deoarece site-ul său are un număr mic de cititori, Carpen a spus că s-a gândit că, dacă ar fi publicat un articol care repeta povestea lui DiCaprio și s-ar fi dovedit a fi greșit, ar fi putut șterge liniștit articolul în câteva zile. "M-am gândit că nu ar avea prea multe consecințe dacă ar fi fost fals", a spus el.

În schimb, el a spus că a privit cu surprindere și consternare cum povestea "a ajuns ca un bulgăre de zăpadă în publicațiile de știri, unele dintre ele cu milioane de urmăritori. Și acest lucru mă îngrijorează... faptul că oamenii ar lua ceva ca atare și l-ar publica pur și simplu".

Cu toate acestea, el a recunoscut că el însuși a luat drept bună o afirmație de pe Facebook.

Pe Twitter, apoi pe un alt site obscur, apoi pe marile posturi de televiziune

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel