Donald Trump, zid Mexic. Întâlnire Trump-Nieto, președinte Mexic
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Bogdan Bolojan
WhatsApp
Personalități ale opoziției mexicane i-au cerut miercuri președintelui Enrique Pena Nieto să își anuleze întâlnirea cu omologul său american, Donald Trump, care a semnat un ordin privind construcția unui zid la frontiera dintre SUA și Mexic. 

Trump a semnat ordinul chiar în timp ce ministrul economiei și șeful diplomației mexicane se aflau la Washington, pentru a negocia întâlnirea dintre cei doi președinți. Șeful Casei Albe a afirmat în repetate rânduri că Mexicul va suporta costul zidului. El își anunțase deja, duminică, intenția de a renegocia tratatul trilateral de liber schimb în America de Nord (NAFTA), intrat în vigoare între Statele Unite, Canada și Mexic în 1994. 

Mai mulți opozanți mexicani au reacționat vehement. Margarita Zavala, posibilă candidată la președinție din partea Partidului de Acțiune Națională (PAN) în 2018, a folosit Twitter, un mijloc de comunicare predilect al lui Donald Trump. "Anunțul construcției zidului făcut de @realDonaldTrump înaintea vizitei lui @EPN este un afront adus Mexicului. Vizita trebuie reconsiderată", a scris ea, folosind hashtag-ul #noalmuro (nu zidului) și numele de utilizator utilizate în rețeaua de socializare de către cei doi șefi de stat. 

Senatorul Armando Rios Piter, membru al Partidului Revoluției Democratice (PRD), a calificat lansarea proiectului zidului ca un act ostil și a cerut și el anularea întâlnirii dintre președinți. Tot din partea PRD, al treilea partid ca importanță în Mexic, senatorul Miguel Barbosa, a apreciat că zidul, precum și măsurile anunțate de Trump împotriva orașelor-sanctuar americane, care protejează imigranții clandestini, reprezintă "acte de agresiune împotriva Mexicului, împotriva Americii Latine, împotriva lumii, împotriva libertății", informează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel