Data publicării:

Donald Trump vrea ca procesul în care este acuzat că a vrut să răstoarne rezultatul alegerilor din 2020 să fie televizat

Autor: Florin Răvdan | Categorie: Stiri
WhatsApp
FOTO: Agerpres
FOTO: Agerpres
Fostul preşedinte american Donald Trump vrea televizarea procesului federal în care este acuzat că a încercat să răstoarne rezultatul alegerilor din 2020, lucru care a culminat cu atacul asupra Capitoliului. 

Potrivit lui Donal Trump, procurorii ar vrea ca procesul să fie ţinut "în intuneric". Declaraţia vine în contextul în care Trump consideră că totul este doar un efort politic al administraţiei Joe Biden pentru a submina cursa pentru alegerile prezidenţiale din 2024. 

Trump este în fruntea sondajelor printre candidaţii republicani, în timp ce Biden este aşteptat să câştige nominalizarea din partea democraţilor pentru cursa electorală. 

Trump se confruntă, însă, cu patru procese penale, inclusiv cu cel care va avea loc în martie şi în care se confruntă cu acuzaţia de obstrucţionare a Congresului, prin răspândirea de informaţii false despre aşa zise fraude electorale, scrie Reuters. Declaraţiile sale nefondate că alegerile din 2020 au fost fraudate au provocat un atac asupra Capitoliului pe 6 ianuarie 2021, în încercarea de a bloca certificarea victoriei lui Joe Biden. 

Acum, Donald Trump a depus o cerere semnată de organizaţii media pentru transmiterea televizată a procesului. 

"Fiecare persoană din America şi din afara ţării ar trebui să aibă oportunitatea de a studia acest caz şi să vadă, în cazul în care se ajunge la proces, cum preşedintele Trump se exonerează de aceste acuzaţii lipsite de fond şi motivate politic. Aceste evenimente ar trebui televizate pentru ca publicul american să vadă în direct cum acest caz nu este nimic mai mult decât o şaradă constituţională închipuită", se arată în cererea depusă la instanţă. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel