Data actualizării:
Data publicării:

Donald Trump susține că atacul Iranului nu ar fi avut loc dacă el ar fi fost președinte

Autor: Elena Aurel | Categorie: Stiri
WhatsApp
Sâmbătă, pe platforma Truth Social, fostul președinte american, Donald Trump, a afirmat că atacul asupra Israelului nu s-ar fi întâmplat dacă el ar fi fost în funcția de președinte.

Iran a lansat un val de sute de rachete de croazieră, rachete balistice și drone către Israel, sâmbătă seara. Este prima dată când Iranul a atacat direct Israelul din teritoriul iranian.

Răspunsul Israelului

Zeci de drone și majoritatea rachetelor lansate de Iran au fost doborâte de forțele israeliene, americane și ale altor aliați înainte de a ajunge în teritoriul israelian, au declarat oficiali israelieni și americani. Alarmele pentru raiduri aeriene au răsunat în întreaga țară și s-au auzit explozii peste Ierusalim în timp ce sistemul de apărare aeriană al Israelului, Iron Dome, a intrat în acțiune. 

Un număr mic de rachete au aterizat în Israel, provocând daune ușoare unei baze militare din sudul Israelului. Un copil a fost grav rănit de schije dintr-o interceptare. Un fost oficial superior american a declarat că atacurile par în mare parte "performative", deși Israelul a declarat că se așteaptă la noi valuri.

Răspunsul SUA

Președintele Joe Biden a condamnat atacurile Iranului asupra Israelului și a declarat că SUA au ajutat Israelul să doboare aproape toate dronele și rachetele care se apropiau. În zilele recente, armata SUA și-a repoziționat rapid resursele în regiune în anticiparea unui atac iranian. Președintele a discutat și cu prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu, potrivit wsj.com

Reacția lui Donald Trump 

Donald Trump a afirmat că atacul asupra Israelului nu s-ar fi întâmplat niciodată dacă el ar fi fost în funcția de președinte.

„ISRAEL ESTE ATACAT!”, a scris Trump.

„Acest lucru nu ar fi trebuit să se întâmple niciodată - Acest lucru nu s-ar fi întâmplat NICIODATĂ dacă aș fi fost președinte!", a scris Donald Trump pe contul său de pe platforma Truth Social. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel