Donald Trump: SUA nu pot continua să fie jandarmul lumii
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
Donald Trump a declarat, în cadrul vizitei la soldații americani  staţionaţi în Irak că  'Statele Unite nu pot continua să fie jandarmul lumii'.

'Este nedrept când această greutate apasă numai asupra noastră, a Statelor Unite', a adăugat liderul de la Casa Albă. Însoţit de soţia sa, Melania, preşedintele american a aterizat la ora locală 19.16 (16.16 GMT) pe baza aeriană Al-Asad, la circa 160 de kilometri vest de Bagdad, unde a discutat cu soldaţi şi responsabili militari, potrivit unui fotoreporter al agenţiei France Prese.

Preşedintele şi Prima Doamnă au plecat 'spre Irak seara târziu de Crăciun pentru a face o vizită trupelor noastre şi comandanţilor noştri militari ca să le mulţumească pentru angajamentul, succesul şi sacrificiul lor şi să le ureze Crăciun fericit', a scris pe Twitter purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Sarah Sanders.

Vezi si: Donald Trump, vizită neaşteptată trupelor americane din Irak

Iniţial, Donald Trump trebuia să aibă o întrevedere cu premierul irakian, Adil Abdul-Mahdi, 'dar o divergenţă de puncte de vedere legate de organizarea acestei întâlniri a condus la înlocuirea cu o discuţie telefonică', în cursul căreia cei doi lideri au abordat în special dosarul sirian, potrivit unui comunicat la guvernului de la Bagdad.

Adil Abdul-Mahdi 'l-a invitat pe preşedintele american să se deplaseze la Bagdad', iar Donald 'Trump i-a cerut prim-ministrului să vină la Washington', a adăugat comunicatul. 'Cele două părţi au căzut de acord să consolideze în continuare relaţiile dintre cele două ţări', potrivit documentului.

Donald Trump a fost criticat frecvent pentru că, de la instalarea la Casa Albă, în ianuarie 2017, nu a efectuat nicio vizită în zone de conflict unde sunt prezente trupe americane şi mai ales după ce, luna trecută, în Franţa, a anulat din cauza ploii o vizită la un cimitir american din timpul Primului Război Mondial.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel