Data actualizării:
Data publicării:

Donald Trump spune că sub Biden, SUA au devenit eșuate, năpădite de teroriști. Atac și la Nikki Haley

Autor: Dan Carp | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Donald Trump a folosit prima sa vizită în Iowa anul acesta pentru un atac asupra concurentului republican Nikki Haley, dar și pentru o ripostă împotriva președintelui democrat Joe Biden, care l-a catalogat vineri drept o amenințare la adresa democrației americane, relatează Reuters. 

Adresându-se unei mulțimi de câteva sute de susținători cu doar 10 zile înainte de adunarea electorală din Iowa - primul tur al concursului de nominalizare a republicanilor - fostul președinte a prezentat un portret întunecat al Statelor Unite. El a numit-o o națiune „eșuată”, năpădită de „teroriști” și imigranți de la „aziluri mintale” care se revarsă peste granița dintre SUA și Mexic.

El i-a răspuns și lui Joe Biden, care a vorbit despre pericolele unui posibil al doilea mandat al lui Trump, la un eveniment din Pennsylvania.

Biden, care probabil se va confrunta cu Trump într-o reeditare a alegerilor generale în noiembrie, a fost critic în special față de comportamentul lui Trump de la evenimentul nefericit din 6 ianuarie 2021, atunci când o mulțime de susținători ai săi au atacat Capitoliul SUA în timp ce legislatorii certificau victoria lui Biden în alegerile din 2020.

"Nimic nu s-a îmbunătățit sub Joe Biden. Totul e un haos", a spus Trump în fața câtorva sute de susținători entuziaști la mitingul din partea de nord-vest a statului.

Trump a menționat pe scurt evenimentele din 6 ianuarie, repetând afirmațiile nefondate că scrutinul din 2020 a fost afectat de fraudă electorală la scară largă.

Trump se luptă cu Nikki Haley pentru candidatura republicană la alegerile din SUA

Trump și-a îndreptat critica și către Haley, care a fost ambasadoare a SUA la ONU timp de doi ani în timpul mandatului său. Deși Haley se află în urma lui Trump cu peste 30 de puncte procentuale în Iowa, este mult mai aproape în New Hampshire, care găzduiește a doua rundă a procesului de nominalizare republicană, și a urcat în sondaje de opinie în ultimele luni.

"Nikki Haley a fost sub controlul donatorilor din establishmentul celor care promovează granițele deschise, pe toată durata carierei sale", a spus Trump. "Este o globalistă."

Echipa lui Haley a ripostat, menționând recordul ei în Carolina de Sud, unde a fost guvernatoare.

"Donald Trump, probabil, nu își amintește că Nikki Haley a promulgat una dintre cele mai dure legi antiimigrație ilegală din țară în 2011, atunci când el era doar un liberal din New York City", a declarat directorul de comunicare Nachama Soloveichik.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel