Donald Trump - Shinzo Abe, discuții pentru extinderea sistemului antirachetă în Japonia
Data publicării:
Autor: Bogdan Bolojan
WhatsApp
Preşedintele SUA Donald Trump şi premierul japonez Shinzo Abe au discutat vineri aspecte privind extinderea sistemului de apărare antirachetă, precum şi alte eforturi de a consolida apărarea Japoniei, a anunţat Casa Albă în contextul intensificării tensiunilor privind programul nuclear nord-coreean, relatează Reuters. 

În cadrul unei convorbiri telefonice, Trump şi Abe au 'convenit de asemenea asupra necesităţii de a accelera campania de presiune internaţională maximă pentru denuclearizarea Coreei de Nord', a anunţat Casa Albă. 

Convorbirea are loc în contextul în care emisarul special al SUA pentru Coreea de Nord, Joseph Yun, a declarat joi, la Tokyo, că toate opţiunile rămân deschise în ce priveşte soluţionarea crizei nucleare nord-coreene, menţionând însă că nu crede că opţiunea militară este aproape. 

Se încearcă stoparea dezvoltării programului balistic și nuclear 

Potrivit emisarului special, SUA încearcă o rezolvare paşnică a crizei, iar diplomaţia este opţiunea preferată. 

Declaraţiile lui Yun survin la o zi după ce preşedintele american Donald Trump a numit 'depravată' conducerea Coreei de Nord şi a afirmat că programul nuclear al Phenianului 'ar putea ameninţa foarte curând' teritoriul SUA, angajându-se să prevină această evoluţie, fără a oferi detalii, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel