Donald Trump s-a împăcat cu presa la dineul Gridiron Club
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Preşedintele american Donald Trump a fost călduros primit, sâmbătă seara, de reprezentanţii a ceea ce el a numit media de 'fake news', la gala Gridiron Club, una din cele mai vechi tradiţii de la Washington, relatează dpa.

 Donald Trump a fost invitat de onoare la cea de-a 133-a ediţie a evenimentului de la care nu a lipsit niciun preşedinte al SUA, cu excepţia lui Grover Cleveland, la sfârşitul secolului XIX. Predecesorul său Barack Obama a participat în 2011 la dineul la care ziarişti din Washington îl 'prăjesc' pe şeful statului şi fac haz în general de scena politică americană. La evenimentul cu circa 600 de participanţi - nu doar ziarişti, ci şi personalităţi din politică, afaceri şi entertainment - s-a parodiat situaţia din Congres şi de la Casa Albă, în scenete, cântece şi discursuri.

Trump a intrat în joc şi i-a ironizat pe liderii Partidului Democrat, de opoziţie, dar nu i-a scutit nici pe membrii propriului partid şi nici pe vicepreşedintele Mike Pence, prezent în sală - pe care l-a numit 'unul din cei mai buni bărbaţi adevăraţi pe care i-aţi putea întâlni', într-o aluzie voalată la poziţia sa fermă împotriva homosexualităţii.

Legat de numeroasele plecări de personal al Casei Albe în primul său an ca preşedinte, Trump a afirmat că-i plac agitaţia şi haosul, pentru că sunt 'incitante şi revigorante' şi aduc un suflu nou. El a glumit şi despre obiceiul său de a-şi exprima opiniile pe Twitter, argumentând că acest lucru îl ajută pe şeful de personal John Kelly 'să ştie ce are de spus'. Nu s-a putut abţine să nu-i înţepe şi pe ziariştii cu orientare de stânga, declarând că nu s-a mai simţit atât de bine de când le-a văzut expresiile de pe faţă în seara alegerilor prezidenţiale din 2016. Dacă anul trecut a preferat să-l trimită la eveniment pe vicepreşedintele Pence, anul acesta Trump i-a luat prin surprindere pe organizatori anunţând cu mai puţin de două săptămâni în urmă că va veni la dineu, împreună cu Prima Doamnă Melania Trump. Evenimentul este organizat de Clubul şi Fundaţia Gridiron, înfiinţate în 1885 de ziarişti de la principalele publicaţii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel