Donald Trump, prima reacție după ce Facebook a decis că nu mai poate avea un cont în următorii ani: Cenzură şi reducere la tăcere!
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Facebook a decis că Donald Trump nu mai poate avea un cont în următorii ani. Fostul președinte american a venit cu o reacție.

Fostul preşedinte american Donald Trump a denunţat vineri o insultă la adresa celor 75 de milioane de americani care l-au votat în 2020, după anunţarea suspendării sale pe Facebook timp de doi ani, relatează  Agerpres, citând AFP.

Decizia Facebook este o insultă pentru 75 de milioane de oameni care ne-au votat în 2020, a afirmat fostul preşedinte american, într-un comunicat, adăugând că gigantului reţelelor de socializare nu ar trebui să i se permită această cenzură şi reducere la tăcere.

În cele din urmă, vom câştiga. Ţara noastră nu mai poate suporta aceste abuzuri!, a conchis el. 

 

"Cea mai înaltă pedeapsă din protocoalele Facebook"

Reamintim că Facebook a anunţat vineri că îl suspendă pe Donald Trump pentru doi ani şi că personalităţile politice vor fi de acum sancţionate ca şi ceilalţi utilizatori atunci când încalcă regulile reţelei sociale, în special în caz de dezinformare, relatează AFP.

"Având în vedere gravitatea lucrurilor care au dus la suspendarea contului lui Donald Trump, considerăm că acţiunile sale au constituit o încălcare gravă a regulilor noastre, astfel că merită cea mai înaltă pedeapsă din protocoalele noastre. Îi vom suspenda contul pentru următorii doi ani, dar data suspendării începe, practic, din 7 ianuarie 2021", a declarat vicepreşedintele departamentului de Relaţii Externe al Facebook, Nick Clegg

Fostul preşedinte al SUA va putea reveni doar atunci când riscurile pentru siguranţa publicului au dispărut, a precizat platforma, care l-a exclus temporar pe Donald Trump pe 7 ianuarie pentru că şi-a încurajat susţinătorii în timpul atacului asupra Capitoliului, o decizie fără precedent.

Ultima postare pe Facebook a lui Donald Trump

Ultima postare de pe Facebook a lui Donald Trump datează de pe 6 ianuarie, când făcea apel la calm spre protestatarii de la sediul Capitoliului SUA. 

"Fac un apel la toată lumea de la Capitoliu să rămână paşnică. Fără violenţă! Nu uitaţi, suntem un partid al legii şi ordinii, respectaţi legea şi bărbaţii şi femeile noastre în albastru. Vă mulţumesc!", scria atunci Donald Trump. 

VEZI ȘI: Blogul lui Donald Trump a fost oprit la o lună după lansare

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel